skip to Main Content
France 2 UHD i France 3 UHD na TNT-u i Canal+

Javna francuska audiovizuelna grupa FT priprema se za spremanje 4K prijenosa za Olimpijske igre 2024. France Télévisions je raspisao tendere u tom smjeru i samo ćete morati pričekati drugu polovinu 2023. da biste ga počeli koristiti. 4K na TNT-u je sada dostupan, ali za sada se odnosi samo na nekoliko predajnika u Francuskoj. Međutim, stvari će se uskoro promijeniti ako vjerujete u nekoliko poziva za tendere France Télévisions koje je Ultra-K.fr uočio na Twitteru. Javna grupa planira da pokrene kanale ultra visoke definicije Francuska 2 i 3 na digitalnoj zemaljskoj televiziji. Ovo će pokriti cijelu Francusku do kraja godine. Ova ponuda će se vjerovatno pojaviti na TNT Sat i CANAL+ Francuska.

Francuska 2 UHD i Francuska 3 HD na TNT-u već u drugoj polovini 2023 15:00 a jedan od njih se zove “Ugovor za pružanje TNT Ultra High Definition usluga u metropolitanskoj Francuskoj” . Ovo ne ostavlja sumnje u 4K na digitalnoj zemaljskoj televiziji u Francuskoj. Gledajući ove pozive za podnošenje ponuda, 4K je dobro planiran za DTT u Francuskoj, uključujući prekomorske teritorije, a streamovi će također biti dostupni operaterima ili CANAL+. Ultra visoka definicija će stoga biti prisutna na svim medijima.

Pozivi za tender su za France 2 i France 3 , ali 4K kanal France 3 neće biti rezervisan u potpunosti za njih jer je to kanal događaja. To će svakako biti prelazak na neke sportske događaje. Što se tiče tehničkih parametara, France 2 UHD i France 3 UHD će moći da emituju u rasponu od 12 do 16 Mb/s u rezoluciji od 2160p pri 50 sličica u sekundi sa HDR 10 i kodiranim u HEVC (H.265) . Za audio, FT nudi 16 audio kanala koji sadrže različite moguće formate kao što su PCM ili Dolby E.

UHD emitovanje će početi u drugoj polovini 2023.uz otvaranje za sve korisnike na set-top box-ovima operatera ili na satelitu, dok će se otvaranje odvijati u 5 talasa na digitalnoj zemaljskoj televiziji i završit će se manje-više krajem godine.

120

Vezani članci

turksat-jaca-veze-sa-afrikom

Türksat jača veze sa Afrikom

Türksat je potpisao memorandum o saradnji sa Crystal TV-om, koji emituje sa svog satelita Türksat 4A u Gani. U saopštenju...

uspjesno-lansiran-satelit-arabsat-badr-8

Uspješno lansiran satelit Arabsat Badr-8

Arabsat Badr-8 uspješno lansiran: s Airbusovim inovativnim optičkim komunikacijskim korisnim opterećenjem TELEO TOULOUSE — The Airbusov satelit Arabsat Badr-8 Lansiran...

Back To Top
Search