Intersputnik se pridružuje Globalnoj asocijaciji satelitskih operatera

intersputnik-se-pridruzuje-globalnoj-asocijaciji-satelitskih-operatera

Intersputnik je stekao punopravno članstvo u Globalnoj asocijaciji satelitskih operatera (GSOA), platformi za promociju usluga satelitske komunikacije i zajedničkih interesa satelitskih operatera.

Asocijacija, ranije poznata kao ESOA (EMEA Udruženje satelitskih operatera) se fokusirala na Evropu, Bliski istok i Afriku. Međutim, prošlog mjeseca došlo je do proširenja geografije djelovanja udruženja, što je najavljeno kao potez okupljanja novih članova među satelitskim operaterima iz cijelog svijeta. Ovako se ESOA transformisala iz regionalne strukture u globalnu.

Intersputnik kaže da je, kako se aktivnosti zasnivaju na sličnim ciljevima, prilika za bližu saradnju sa GSOA-om savršeno u skladu sa njenom novom strategijom odobren u 26. Članstvo u GSOA-i i međunarodni status Intersputnika, podržat će implementaciju Intersputnikovih satelitskih komunikacionih projekata, u različitim regijama svijeta i povećati održivost svemirskih aktivnosti.

Komentirajući pristupanje GSOA-i, Ksenia Drozdova, generalni direktor Intersputnika, rekla je: „Intersputnik svoju glavnu misiju vidi u promociji satelitskih tehnologija kao sredstva za poboljšanje kvaliteta života ljudi, premošćivanje digitalnog jaza i postizanje ciljeva održivog razvoja. Dijelimo osnovne vrijednosti GSOA-e, ciljeve koje je postavila Asocijacija i njene vodeći principe. Kao međunarodna organizacija koja ujedinjuje 26 zemlje i nosilac statusa zlatne članice ITU-a, spremni smo da doprinesemo implementaciji GSOA inicijativa koje odgovaraju na najhitnije izazove današnjice.

“Posebno je simbolično da se ulazak Intersputnika u GSOA poklopio sa prelaskom Asocijacije na globalni nivo. Apsolutno smo uvjereni da su satelitske komunikacije kao sastavni dio globalnog ICT sistema moćan alat za rješavanje humanitarnih, društvenih i komercijalnih pitanja.”

Aarti Holla-Maini, generalni sekretar GSOA : „Ovo je kritičan trenutak za industriju i saradnja između operatera će biti ključna za unapređenje globalnih ciljeva povezivanja. GSOA je korak naprijed koji će ojačati ulogu satelitskih operatera da govore kao jedan u digitalnom ekosistemu. Članstvo Intersputnika će donijeti dodatnu vrijednost radu Udruženja i obezbijediti platformu za angažman sa širokom zajednicom zemalja”.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top