ITV će isključiti SD prenos na Kanalskim ostrvima, granicama, Severnoj Irskoj i Velsu

itv-ce-iskljuciti-sd-prenos-na-kanalskim-ostrvima,-granicama,-severnoj-irskoj-i-velsu

ITV je najavio planove za prelazak satelitskih domova u regionima Kanal, Border Scotland, UTV i Vels na visoku definiciju.

ITV1 gledaoci u regionima Channel i Border Scotland biće nadograđeni na HD na satelitu u novembru 2023. godine, što znači da će svi regioni u zemlji sada podržavati HD gledanje za ITV1.

SD signal u ovim oblastima biće isključen tokom januara 2024. godine, što znači da će gledaoci morati da se nadograde na noviji set-top box kako bi dobili kanal.

Samo mali broj ljudi će verovatno biti pogođen, s obzirom na to da 98% digitalnih satelitskih domova širom Sky i Freesat već može da prima HD kanale, a promene se dešavaju u samo malom broju područja.

Broadband TV News ekskluzivno razgovara sa Erwanom Luherneom, MD SPI Internationala, o kompaniji i njenim planovima za budućnost.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top