skip to Main Content
Kanada investira u MDA
Kanada-investira-u-mda

Kanadska vlada će uložiti 1,2 milijarde kanadskih dolara (0,81 milijardi evra) u svemirsku robotiku i satelitski biznis MDA (bivši Macdonald, Dettwiler & Associates) i možda najpoznatija po svom kanadskom robotskom uređaju koji se koristi u svemirskim šatlovima. Saopštenje je objavljeno u okviru godišnjeg finansijskog budžeta Kanade.

“MDA je izuzetno zadovoljan što vidi da je Kanada napravila ogroman skok u brzo rastućoj svemirskoj ekonomiji sa značajnom posvećenošću novoj vodećoj robotskoj misiji na površini Meseca. Investicija od 1,2 milijarde kanadskih dolara u kanadsko lunarno komunalno vozilo šalje glasan i važan signal globalnoj komercijalnoj i vladinoj svemirskoj zajednici da je Kanada otvorena za poslovanje i da namerava da se agresivno takmiči kako bi obezbedila naš udeo na ovom naprednom tržištu tehnoloških inovacija i visokokvalitetnim poslovima koje će stvoriti.

MDA kaže da je dobro pozicionirana da služi većini sektora svemirskog tržišta u naše tri poslovne oblasti – geointeligencija, robotika i svemirske operacije i satelitski sistemi.

U protekla 24 meseca, MDA je angažovala oko 1.500 ljudi u Kanadi kako bi podstakla rast kompanije.

MDA služi svetu od svojih kanadskih matičnih i globalnih kancelarija, MDA je međunarodni partner u svemirskoj misiji i pionir robotike, satelitskih sistema i geo-inteligencije sa 50-godišnjom pričom o prvima na i iznad Zemlje. Sa preko 2.700 zaposlenih širom Kanade, SAD-a i Velike Britanije, MDA predvodi akciju ka održivim kolonijama na Mesecu, poboljšanom posmatranju Zemlje, komunikaciji u hiperpovezanom svetu i još mnogo toga. Sa iskustvom ostvarenja svemirskih ambicija, MDA omogućava visoko kvalifikovanim ljudima da stalno pomeraju granice, rešavaju velike izazove i zamišljaju rešenja koja inspirišu i trpe da promene svet na bolje, na zemlji i u zvezdama.

55

Vezani članci

turksat-jaca-veze-sa-afrikom

Türksat jača veze sa Afrikom

Türksat je potpisao memorandum o saradnji sa Crystal TV-om, koji emituje sa svog satelita Türksat 4A u Gani. U saopštenju...

uspjesno-lansiran-satelit-arabsat-badr-8

Uspješno lansiran satelit Arabsat Badr-8

Arabsat Badr-8 uspješno lansiran: s Airbusovim inovativnim optičkim komunikacijskim korisnim opterećenjem TELEO TOULOUSE — The Airbusov satelit Arabsat Badr-8 Lansiran...

Back To Top
Search