Kanada investira u MDA

kanada-investira-u-mda

Kanadska vlada će uložiti 1,2 milijarde kanadskih dolara (0,81 milijardi evra) u svemirsku robotiku i satelitski biznis MDA (bivši Macdonald, Dettwiler & Associates) i možda najpoznatija po svom kanadskom robotskom uređaju koji se koristi u svemirskim šatlovima. Saopštenje je objavljeno u okviru godišnjeg finansijskog budžeta Kanade.

“MDA je izuzetno zadovoljan što vidi da je Kanada napravila ogroman skok u brzo rastućoj svemirskoj ekonomiji sa značajnom posvećenošću novoj vodećoj robotskoj misiji na površini Meseca. Investicija od 1,2 milijarde kanadskih dolara u kanadsko lunarno komunalno vozilo šalje glasan i važan signal globalnoj komercijalnoj i vladinoj svemirskoj zajednici da je Kanada otvorena za poslovanje i da namerava da se agresivno takmiči kako bi obezbedila naš udeo na ovom naprednom tržištu tehnoloških inovacija i visokokvalitetnim poslovima koje će stvoriti.

MDA kaže da je dobro pozicionirana da služi većini sektora svemirskog tržišta u naše tri poslovne oblasti – geointeligencija, robotika i svemirske operacije i satelitski sistemi.

U protekla 24 meseca, MDA je angažovala oko 1.500 ljudi u Kanadi kako bi podstakla rast kompanije.

MDA služi svetu od svojih kanadskih matičnih i globalnih kancelarija, MDA je međunarodni partner u svemirskoj misiji i pionir robotike, satelitskih sistema i geo-inteligencije sa 50-godišnjom pričom o prvima na i iznad Zemlje. Sa preko 2.700 zaposlenih širom Kanade, SAD-a i Velike Britanije, MDA predvodi akciju ka održivim kolonijama na Mesecu, poboljšanom posmatranju Zemlje, komunikaciji u hiperpovezanom svetu i još mnogo toga. Sa iskustvom ostvarenja svemirskih ambicija, MDA omogućava visoko kvalifikovanim ljudima da stalno pomeraju granice, rešavaju velike izazove i zamišljaju rešenja koja inspirišu i trpe da promene svet na bolje, na zemlji i u zvezdama.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top