Lynk uspjeh za dvosmjerne satne pozive

0
lynk-uspjeh-za-dvosmjerne-satne-pozive

Lynk Global je objavio svoj “prvi” video snimak serije dvosmernih glasovnih poziva između standardnih mobilnih telefona povezanih putem satelita. Video prikazuje više glasovnih poziva koristeći standardne mobilne telefone povezane preko Lynkovih postojećih satelitskih tornjeva u orbiti.

Charles Miller, izvršni direktor i suosnivač kompanije Lynk, jednom je izjavio: “Carl Sagan je jednom primijetio ‘Izvanredne tvrdnje zahtijevaju izvanredne dokaze’. Video koji danas objavljujemo naglašava Lynkovu predanost višim standardima.” “Kada je Lynk završio prvu vezu sa satelita na standardni telefon na Zemlji u martu 2020. godine, podijelili smo video kako bismo pokazali naše rezultate svijetu. Danas isto radimo i za dvosmerne glasovne pozive.”“Današnje vesti idu u srž naše misije da povežemo sve, svuda,” rekao je Tyghe Speidel, CTO i suosnivač kompanije Lynk. “Sa početnom uslugom koja je sada u toku u Palauu za SMS poruke, a sa drugim zemljama koje će pratiti ove godine, Lynk tim je oduševljen da demonstrira mogućnosti glasovnih poziva. “Iako nastavljamo da dajemo prioritet SMS servisu za naše MNO partnere u bliskoj budućnosti, ovi početni rezultati glasovnih poziva ističu napredak u našoj tehnologiji i približavaju nas korak bliže ispunjavanju naše misije,” dodao je on.

Lynk-ova usluga je demonstrirana, a trenutno se raspoređuje, u više od 20 zemalja sa >30 MNO ugovorima o komercijalnim uslugama koji pokrivaju >50 zemalja. Lynk-ova mreža, koja trenutno pruža upozorenja za emitovanje mobilnih uređaja (hitno) i dvosmerne SMS poruke, kompatibilna je sa svakim postojećim mobilnim telefonom na planeti. U budućnosti, Lynk će lansirati glasovne i mobilne širokopojasne usluge.

Rivali kažu da je AST Spacemobile uspeo da obavi sličan zadatak u aprilu 2023. godine kada je putem satelita povezao probne pozive iz Teksasa u Japan.

Advertisement