MDA: “U pregovorima o 7 milijardi dolara LEO poslovanja”

mda:-“u-pregovorima-o-7-milijardi-dolara-leo-poslovanja”

Kanadska satelitska i svemirska tehnološka kompanija MDA saopštila je da je zauzeta radom na tri satelitske konstelacije za klijente i da ima aktivne razgovore sa potencijalnim novim kupcima za satelitski širokopojasne i IoT aplikacije vredne nekoliko milijardi dolara.

Kompanija, poznata po svom kanadskom robotskom uređaju, prijavila je profit u četvrtom kvartalu od 13,5 miliona kanadskih dolara (9,1 milion evra), u odnosu na 8,8 miliona kanadskih dolara godinu dana ranije, jer su prihodi porasli za 10 odsto.

Prihodi za tromesečni period iznosili su 205 miliona kanadskih dolara, u odnosu na 186,1 milion kanadskih dolara godinu dana ranije.

Mike Greenley, izvršni direktor MDA, rekao je: “Osigurali smo niz strateških ugovora, uključujući nagradu Telesat Lightspeed LEO constellation, vrijednu 2,1 milijardu dolara i odobrenje od 180 miliona dolara za nastavak ugovora za pokretanje rada na novoj konstelaciji satelita Negeostacionarna orbita, a očekuje se da će puni ugovor biti dodijeljen ove godine. Sa ovim nagradama, MDA je sada obezbedila tri konstelacija ugovora u poslednje dve godine, ističući snažan zamah koji vidimo u našem poslovanju sa satelitskim sistemima vođenim potražnjom kupaca za komunikacionim satelitskim konstelacijama.”

U svojim prognozama za 2024. godinu, kompanija očekuje da će celogodišnji prihod iznositi između 950 i 1,05 milijardi kanadskih dolara, što bi značilo rast od oko 25 odsto na osnovu sredine smernica u poređenju sa rezultatima za 2023. godinu. Za prvi kvartal 2024. godine, MDA je saopštila da očekuje prihod između 205 i 215 miliona kanadskih dolara.

Trenutni zaostatak rada u rukama i ugovorenim radom iznosi 3,1 milijardu kanadskih dolara, što je za 125 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top