MEASAT podržava SPOTV Asia Pacific playout operacije

SPOTV se udružuje sa kompanijom MEASAT kako bi fanovima širom Azije i Pacifika doneo vrhunske globalne sportove

  • MEASAT podržava produkciju i emitovanje SPOTV programa iz MEASAT Teleport and Broadcast Centra u Cyberjaya, Malezija.

KUALA LUMPUR — MEASAT Global Berhad (“MEASAT”), malezijski vodeći provajder satelitskih rješenja, potpisao je ugovor sa SPOTV-om preko svoje podružnice SPOTV Media Solutions Sdn Bhd kako bi podržao SPOTV-ove operacije azijsko-pacifičkog playouta iz MEASAT Teleport and Broadcast Centra (MTBC) u Cyberjayi. Obim sporazuma podrazumijeva pružanje MEASAT-ovih teleport objekata svjetske klase kako bi se omogućilo SPOTV-ov Broadcast Production Suite i Data Centre usluge. SPOTV je prethodno odabrao MEASAT za satelitske kapacitete i uplink usluge na MEASAT-3d, čime ova nova ekspanzija obima produbljuje saradnju između entiteta.

SPOTV, jedna od vodećih medijskih platformi u Aziji poznata po svom opsežnom sportskom sadržaju, nudi sadržaj putem svoja dva regionalna kanala uživo i na zahtjev SPOTV i SPOTV2 preko partnerskih partnera širom azijsko-pacifičkog regiona, kao i na SPOTV NOW multi-device streaming web platformi i aplikaciji.

Sadržaj dostupan na SPOTV-u uključuje predstojeće UEFA EURO 2024, MotoGP, BWF World Tour i Major događaje, World Table Tennis događaje, teniske Grand Slam turnire, uključujući Wimbledon i US Open, ključne golf događaje uključujući LIV Golf, The Masters i The Open Championship i još mnogo toga.

“Zahvaljujemo se SPOTV-u na poverenju u odabiru MEASAT Teleport and Broadcast Centra za domaćinstvo njihovih playout operacija, šireći se sa našeg prethodnog servisa gde je MEASAT podržao povezivanje SPOTV kanala putem satelita MEASAT-3a od 2019. godine, a zatim MEASAT-3d početkom 2024. godine. Kroz našu holističku ponudu Data Centre, Teleport i Satellite uplink usluga, MEASAT je u mogućnosti da podrži partnere za emitovanje kao provajder rešenja za jednokratnu upotrebu u današnjem raznovrsnom okruženju medijske industrije. Gledaoci žele da pristupe sadržaju bilo kada, bilo gde na više uređaja, a mi smo uzbuđeni što ćemo igrati ulogu u ovom ekosistemu,” rekao je Ganendra Selvaraj, glavni komercijalni direktor MEASAT-a.

Lee Choong Khay, izvršni direktor SPOTV-a, dodao je: “Drago nam je što možemo proširiti naše partnerstvo sa MEASAT lociranjem naših playout operacija za emitovanje najboljih sportskih sadržaja širom azijsko-pacifičkog regiona, u najsavremenijem MEASAT Teleport and Broadcast centru, uz podršku MEASAT-ovog sveobuhvatnog data centra, teleporta i satelitskih uplink usluga. Sa ovim paketom rešenja na jednom mestu, možemo imati usluge kolokacije i uplink-a na jednoj lokaciji, pomažući nam da izbegnemo potencijalne rizike povezane sa zavisnostima od poslednje milje, pored toga što imamo mogućnost korišćenja objekata MEASAT-ovog centra za emitovanje za proizvodnju ekskluzivnog sadržaja.”

Mogućnosti MEASAT-ovih teleport usluga odavno su prepoznate u industriji, gdje je jedan od samo dva teleportna operatera jugoistočne Azije rangiranih među vodećim operatorima teleporta Svjetske teleport asocijacije. U 2023. godini, MEASAT je rangiran na 11. mestu među vodećim globalnim operaterima i na 10. mestu među brzim operaterima. Od 2008. godine, MEASAT je rangiran 11 puta među Top Operatorima – uključujući i devet uzastopnih godina, a također se našao na listi Fast Operators devet puta u istom vremenskom periodu.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top