Mediaset odustaje od Lige šampiona

Mogućnost povratka besplatnim prenosima Lige prvaka u Italiji izgleda malo vjerovatno, nakon komentara izvršnog direktora Piera Silvija Berlusconija.

“Izbor teži, tokom cijele sezone, ovisno o prijenosu utakmica, između pola boda i cijeli poen manje udjela, ali sport je postao uglavnom pay-TV sadržaj: košta mnogo novca. Visoko plaćanje nije znak bogatstva, već poteškoća s pay-tv-om. Danas uspijevaju prodati velike događaje samo da bi pridobili pretplatnike.”

Berlusconijevi komentari odgovaraju onima voditelja Alberta Brandija na kraju sezone 2023-24.

Govoreći na marginama brifinga za novinare, Berlusconi je rekao da će emiter paziti da uhvati sve komentare koji se pojave, ali za sada je Liga prvaka bila “sve Sky”. Mediaset zadržava prava na Kup Italije i Superkup Italije.

Mediaset, koji je sada dio MediaForEurope, izvijestio je o pozitivnim rezultatima u prvom tromjesečju uz povećanje prihoda od 6,3% zahvaljujući poboljšanim ocjenama.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top