NileSat, Es’hailSat strateško partnerstvo

nilesat,-es’hailsat-stratesko-partnerstvo

Egipatski NileSat i katarski Es’hailSat potpisali su sporazum o strateškom partnerstvu za saradnju u satelitskim uslugama na Bliskom istoku i u Sjevernoj Africi (MENA).

Sporazum znači da NileSat, preko Es’hailSat-a, ima pristup “vrućoj tački” Arabsat orbitali od 25,5/26 stepeni istočno, gde Es’hailSat takođe ima satelitsku pokrivenost. Es’hailSat, zauzvrat, sada može pristupiti značajnoj pokrivenosti NileSat-a sa orbitalne pozicije 7 stepeni zapadno. NileSat tvrdi da ima više od 1.000 kanala koji emituju uglavnom besplatne emisije širom MENA regiona.

NileSat je imao sličan sporazum o saradnji sa Eutelsat-om.

Saradnja obuhvata opseg video emitovanja, satelitske komunikacije i digitalne tehnologije širom MENA regiona, navodi se u saopštenju. NileSat sa sedištem u Kairu nagovestio je da će sporazum objediniti snage obe kompanije, pružajući klijentima niz satelitskih usluga širom regiona.

NileSat je osnovan 1996. godine, prvenstveno je u vlasništvu javnog emitera Egipatske unije za radio i televiziju (ERTU) i odgovoran je za rad sa više satelita.

Es’hailSat, osnovan 2010. godine, istaknuti je igrač u satelitskoj industriji. Posjeduje i upravlja satelitima za pružanje televizijskih, internetskih i korporativnih i vladinih usluga širom regije.

“Ovo partnerstvo predstavlja značajan razvoj u satelitskoj industriji u regionu. Kombinujući stručnost i resurse obe kompanije, NileSat i Es’hailSat su dobro pozicionirani da zadovolje rastuće potrebe kupaca u regionu i doprinesu njegovom ekonomskom rastu,” rekao je generalni direktor NileSat-a Sameh Katta. On je napomenuo da će sporazum o saradnji ponuditi širok spektar satelitskih rešenja kupcima širom regiona.

Izvršni direktor Es’hailSat-a Ali Ahmed Al-Kuwari rekao je da ovaj sporazum dolazi nakon brzog rasta ekonomija MENA regije, zajedno sa globalnim sportskim događajima, koji su doveli do povećanja potražnje naših komercijalnih i vladinih klijenata.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top