Planet Labs otpušta 10% osoblja

0
planet-labs-otpusta-10%-osoblja

Stručnjaci za satelitske snimke Planet Labs otpuštaju 117 radnika, što je oko 10 posto radne snage. Kompanija kaže da je odluka doneta kako bi se “fokusirala na mogućnosti rasta visokog prioriteta i operativnu efikasnost:

Izvršni direktor Planet Labsa Will Marshall je u poruci osoblju izjavio: “Želim biti jasan da sam odgovoran za odluke koje su nas dovele ovdje. Znam da to ima značajan uticaj na život našeg tima i njihovih porodica, i zbog toga mi je žao. Mi ne pravimo ove promjene olako.”On je podsetio osoblje da se Planet Labs brzo smanjio i nastavlja da raste, “ali širenje projekata je takođe povećalo troškove i složenost što nas je usporilo u nekim aspektima.”

Ukupni prihodi prošle godine iznosili su 131 milion dolara. Prihodi u prvom kvartalu ove godine iznosili su 52,7 miliona dolara (31 odsto više y-o-y).

Marshall je dodao da Planet Labs sa sjedištem u San Francisku ostaje hiperrelevantan i da će sve veća globalna pažnja na mir i sigurnost i dalje biti vjetar unazad u godinama koje dolaze.

Advertisement