Platforma Bulastcom pred bankrotom

platforma-bulastcom-pred-bankrotom

Borba za kontrolu nad Bulsatcom dovela je do rizika od bankrota najvećeg provajdera plaćene satelitske televizije u Bugarskoj. Letos su akcionari i poverioci proglasili su Spasa Ruseva kao povlašćenog kupca sa ponudom većom od 120 miliona evra . Međutim, suosnivač kompanije i manjinski deoničar Plamen Genchev kaže da je njegova opcija da povrati kontrolu nezakonito zanemarena i da sada pokušava zaustaviti dogovor vodeći arbitražni slučaj u Londonu i bankrot u Sofiji.Uskoro bi mogao uslediti stečaj. Međutim, sadašnji vlasnici i kreditori DTH platforme pokrenuli su novu proceduru prikupljanja kapitala, koja se očekuje u roku od nedelju dana. 

Grupa međunarodnih investitora koju predstavljaju Evropska banka za obnovu i razvoj , BlackRock , Blantyre Capital i Integral Venture Partners odlučila je da svoje poverenje u upravljanje i uspeh Bulsatcoma pokaže dokapitalizacijom kompanije, što bi trebalo da neutrališe sve teorije o nestabilnosti kompanije. Bulsatcom je počeo sa emitovanjem 2003. preko satelita Hellas Sat na 39°E . Bio je prvi operater DVB-S standarda u Bugarskoj. Platforma  svoje kanale kodira u sistemima zaštite: BulCrypt, Conax i Nagra MA . U početku je koristila Irdeto 2 i Griffin.

 

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top