Podaci: SAD i dalje smanjuju satelitsko/kablovsko gledanje

podaci:-sad-i-dalje-smanjuju-satelitsko/kablovsko-gledanje

Inscape, provajder podataka o pametnim televizorima klase valute, objavio je podatke koji pružaju uvid u punu meru u kojoj TV gledaoci napuštaju tradicionalne formate kao što su kablovska i satelitska za striming platforme.

Prema podacima Inscape-a Q2 2023 TV tržišni trendovi Oko 5% američkih kablovskih / satelitskih domaćinstava odustalo je od gledanja sadržaja putem svojih satelitskih i kablovskih TV opcija u drugom kvartalu ove godine. Podaci kompanije Inscape pokazuju da je značajan deo preostalih pretplatnika takođe značajno smanjio vreme gledanja.

“Tihi odustajači” ili domaćinstva koja su naglo smanjila vreme gledanja kablova/satelita, ali nisu u potpunosti odustala, bila su češća od potpunog odustajanja u drugom kvartalu 2023. godine. Gledajući američka kablovska/satelitska domaćinstva, Inscape je otkrio da je 9% smanjilo njihovo kablovsko/satelitsko gledanje za 75% ili više od drugog kvartala 2022. do drugog kvartala 2023. godine (zbog sezonske gledanosti), ali nije u potpunosti odustao. Pored toga, 8,4 odsto američkih kablovskih / satelitskih domaćinstava imalo je pad od 50 do 75 odsto u vremenu kablovskog/satelitskog gledanja u drugom kvartalu 2023. godine u odnosu na drugi kvartal 2022. godine.

Inscape podaci takođe pružaju uvid u to zašto ova “tiha napuštajuća” domaćinstva zadržavaju svoje pretplate uprkos tako dramatičnom povlačenju aktivnosti. Iako je striming postao dominantan izvor ukupnog gledanja televizije u SAD-u, domaćinstva se i dalje okreću kablovskim/satelitskim i antenskim OTA formatima za pristup sportskim i informativnim programima.

Prema podacima Inscape-a, dok striming kontroliše 56,5% ukupnog vremena gledanja televizije, to pada na 23,1% za sport i 14,7% za vesti. Kablovska/satelitska/antena, u međuvremenu, čini 43,5 odsto ukupnog vremena gledanja televizije, ali dominira u sportu (76,9 odsto) i vestima (85,3 odsto).

“Ovaj tihi trend napuštanja naglašava realnost da nisu sve statistike gledanosti televizije stvorene jednake,” rekao je Ken Norcross, potpredsjednik Data Licensing & Strategy, Inscape. Iako ukupni podaci o gledanosti ukazuju na šire kretanje između formata, bliže ispitivanje specifičnih programskih kategorija poput sporta i vijesti ilustruje kako naslijeđeni formati ostaju održive opcije. Prikupljanje tačnih podataka o gledanosti u ovim različitim formatima zahteva platformu sposobnu za potpun, holistički pogled na ceo TV pejzaž, što je ono što Inscape pruža.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top