Podaci: SAD i dalje smanjuju satelitsko/kablovsko gledanje

0
podaci:-sad-i-dalje-smanjuju-satelitsko/kablovsko-gledanje
Podaci: SAD i dalje smanjuju satelitsko/kablovsko gledanje

Inscape, provajder podataka o pametnim televizorima klase valute, objavio je podatke koji pružaju uvid u punu meru u kojoj TV gledaoci napuštaju tradicionalne formate kao što su kablovska i satelitska za striming platforme.

Prema podacima Inscape-a Q2 2023 TV tržišni trendovi Oko 5% američkih kablovskih / satelitskih domaćinstava odustalo je od gledanja sadržaja putem svojih satelitskih i kablovskih TV opcija u drugom kvartalu ove godine. Podaci kompanije Inscape pokazuju da je značajan deo preostalih pretplatnika takođe značajno smanjio vreme gledanja.“Tihi odustajači” ili domaćinstva koja su naglo smanjila vreme gledanja kablova/satelita, ali nisu u potpunosti odustala, bila su češća od potpunog odustajanja u drugom kvartalu 2023. godine. Gledajući američka kablovska/satelitska domaćinstva, Inscape je otkrio da je 9% smanjilo njihovo kablovsko/satelitsko gledanje za 75% ili više od drugog kvartala 2022. do drugog kvartala 2023. godine (zbog sezonske gledanosti), ali nije u potpunosti odustao. Pored toga, 8,4 odsto američkih kablovskih / satelitskih domaćinstava imalo je pad od 50 do 75 odsto u vremenu kablovskog/satelitskog gledanja u drugom kvartalu 2023. godine u odnosu na drugi kvartal 2022. godine.

Inscape podaci takođe pružaju uvid u to zašto ova “tiha napuštajuća” domaćinstva zadržavaju svoje pretplate uprkos tako dramatičnom povlačenju aktivnosti. Iako je striming postao dominantan izvor ukupnog gledanja televizije u SAD-u, domaćinstva se i dalje okreću kablovskim/satelitskim i antenskim OTA formatima za pristup sportskim i informativnim programima.

Prema podacima Inscape-a, dok striming kontroliše 56,5% ukupnog vremena gledanja televizije, to pada na 23,1% za sport i 14,7% za vesti. Kablovska/satelitska/antena, u međuvremenu, čini 43,5 odsto ukupnog vremena gledanja televizije, ali dominira u sportu (76,9 odsto) i vestima (85,3 odsto).

“Ovaj tihi trend napuštanja naglašava realnost da nisu sve statistike gledanosti televizije stvorene jednake,” rekao je Ken Norcross, potpredsjednik Data Licensing & Strategy, Inscape. Iako ukupni podaci o gledanosti ukazuju na šire kretanje između formata, bliže ispitivanje specifičnih programskih kategorija poput sporta i vijesti ilustruje kako naslijeđeni formati ostaju održive opcije. Prikupljanje tačnih podataka o gledanosti u ovim različitim formatima zahteva platformu sposobnu za potpun, holistički pogled na ceo TV pejzaž, što je ono što Inscape pruža.