Skip to content

Rivada Networks finansiranje

rivada-networks-finansiranje

Svemirska mreža Rivada obezbedila je veliki deo novca potrebnog za izgradnju i lansiranje mega-konstelacije od početnih 300 satelita.

Njemačke novine Handelsblatt Rivada je prikupio 10 milijardi evra u prednaručenim obavezama od 113 “potencijalnih kupaca”. U izveštaju se dodaje da je privukao i investicioni novac od 70 investitora, uključujući i fond bogatstva sa Bliskog istoka.

U izvještaju se dodaje da su dva od tih investitora milijarder Peter Thiel (suosnivač PayPal sa Elonom Muskom) i bivši zamjenik šefa osoblja Bijele kuće Karl Rove (u administraciji Georgea W. Busha). Tielova neto vrijednost iznosi 7,5 milijardi dolara.

Rivada ima narudžbu za početnih 300 satelita sa Terran orbitalom baziranom na Boca Ratonu i opciju za dodatnih 300.

Rivada Networks ima sedište u Nemačkoj sa kancelarijama u Minhenu i Berlinu. Rivada Space Networks osnovao je 2022. godine Declan Ganley, predsjednik i izvršni direktor kompanije Rivada Networks. Dok se Rivada Networks fokusira na zemaljsku povezanost, Rivada Space Networks dodaje satelitski dio poslovnom modelu.

Svemirska mreža Rivada planira svoj “OuterNET,” orbitalnu flotu visoko sigurnih laserski povezanih satelita. Rivada kaže da je njen sistem “sposoban da prenese vaše podatke od pola do pola, od hemisfere do hemisfere, u milisekundama.”

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept