Rusi skoro mesec dana žive bez normalne televizije

Rusi ne mogu normalno da gledaju televiziju skoro mesec dana. Istovremeno, neki provajderi ne žele ili ne mogu da se nose sa problemima. Jedan od satelitskih operatera NTV Plus prima mnoge izvještaje od ljutitih pretplatnika i potpuno ih ignorira.

Kupci se žale na stalno “zamrzavanje” TV slike, koje traje 30-40 sekundi svakih 5 minuta. Drugi ne mogu podesiti TV. Operater, pak, ne odgovara na zahtjeve korisnika 4 sedmice.

Konkurentski operater Trikolor kreira duple kanale na drugim transponderima, što s jedne strane – sve radi stabilno, ali morate često ažurirati prijemnik. Pretplatnici ne razumiju zašto NTV Plus ne poduzima ništa.

Zbog velikog broja ljudi koji žele riješiti probleme na svojim televizorima, korisnici se žale da ne mogu doći do NTV Plus . Slučaj je na kraju privukao pažnju medija. Ruske novine Komsomolskaya Pravdaobjavio je materijal o smetnjama, pozivajući se na portal Telesputnik , kojem čak ni operater satelitskih komunikacija Kosmičeskaja svjaz (RSCC) nije komentarisao smetnje.

MTS i Trikolor potvrdili su informaciju o prekidima u emitovanju. Osim toga, nedavno je postalo poznato da su provajderi morali da se suoče ne samo sa uticajima na satelite iz inostranstva, već i sa hakerskim napadima na sajtove ruskih operatera, uključujući sajtove Ruskih železnica .

Napadi na ruske satelite koji pripadaju “Kosmičeskoj vezi” počeli su 12. juna. MTS je potvrdio probleme, ali je potom nestao sa informativnog polja. tricolor iTelekarta je pokrenula duple TV kanale, a NTV Plus i dalje ćuti.

 
satkurier.pl
DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top