skip to Main Content
Rusija želi 1.000 satelita do 2030. godine
Rusija-zeli-1000-satelita-do-2030.-godine

Jurij Borisov, generalni direktor ruske državne svemirske korporacije Roskosmos, rekao je da kompanija želi da rasporedi više od 1.000 satelita do 2030. godine. Ovo je 5 puta više nego što je trenutno pokrenuto.

Borisov je, govoreći na Akademskoj svemirskoj konferenciji Korolev u Moskvi, rekao da je za postizanje takvog rasta potrebno proizvesti 250 satelita godišnje, a zatim 300-350 satelita godišnje do 2030. godine, uzimajući u obzir postepenu zamjenu zastarjelih.

“Po našem mišljenju, trebalo bi da imamo konstelaciju od najmanje 1.000 satelita do 2030. godine,” rekao je Borisov na Akademskoj svemirskoj konferenciji Korolev u Moskvi.

On je dodao da bi dodatnih 1.000 satelita u orbiti trebalo da služi u različite svrhe, uključujući komunikacije, daljinska istraživanja Zemlje, meteorologiju i navigaciju.

Rusija će početi da raspoređuje sopstvenu orbitalnu svemirsku stanicu 2027. godine, rekao je Borisov, koji je u julu 2022. rekao da će se Rusija povući sa Međunarodne svemirske stanice posle 2024. godine, ali je kasnije odložio mogući rok za 2028. godinu.

33

Vezani članci

Hoće li se TivùSat plaćati?

Hoće li se TivùSat plaćati?

Italijanska sportska organizacija Lega Calcio počinje da prati proces koji će dovesti do sledećeg tendera Serije A i time dodele...

Bulsatcom sa novim transponderom

Bulsatcom sa novim transponderom

Operater bugarske satelitske pay-TV platforme Bulsatcom aktivirao je novi transponder za emitovanje. Operaterov novi DVB-S2 multipleks radi na satelitu Hellas...

MUX D: Danas zadnji dan za prijavu na javni poziv

33E: Bosanski programi premješteni na T2-MI

Paket bosanskohercegovačkih programa provajdera Dasto Semtel promijenio je parametre emitovanja na distributivnom satelitu Eutelsat 33E. Pored promjene transpondera, a time...

Back To Top
Search