SES lansira SCORE za live sports carriage

0
ses-lansira-score-za-live-sports-carriage
SES lansira SCORE za live sports carriage

Satelitski operater SES lansirao je Score, koji opisuje kao platformu za bolje upravljanje i distribuciju sportova i događaja uživo.

Vlasnici sadržaja i nosioci prava koji žele da efikasno upravljaju i distribuiraju sportove uživo i događaje saradnicima i učesnicima sada će moći da iskoriste novopokrenutu medijsku platformu, SES Sports Content Orchestration Enabler (SCORE).SCORE-ov jedinstveni korisnički interfejs pruža centralizovanu platformu koja povezuje vlasnike sadržaja i nosioce prava sa primaocima širom sveta, omogućavajući pojednostavljeni proces rezervacije sadržaja za isporuku putem SES-ove hibridne infrastrukture satelita, IP i vlakana.

Kroz platformu, nosioci prava mogu unovčiti svoj sadržaj navođenjem dostupnosti, postavljanjem cijena komponenti kao što su višestruki feedovi, različiti zvukovi ili metapodaci, tako da emiteri i operateri mogu donositi informisane odluke o sadržaju koji bi željeli nabaviti i emitovati svojoj publici. SCORE takođe obezbeđuje zaštitu sadržaja najnovijim protokolima za enkripciju i uslovni pristup.

“SES SCORE može podržati različite tokove posla, od utvrđenih prava i sporazuma koji zahtijevaju redovnu distribuciju sadržaja do ad-hoc mogućnosti događaja i zahtjeva za sadržajem,” rekao je Michele Gosetti, šef prodaje/sporta i događaja u SES-u. “U kompaniji SES posvećeni smo osnaživanju naših kupaca novim načinima za širenje dosega publike i mogućnosti monetizacije. Platforma SES SCORE ilustruje kako se naš tim za sport i događaje stalno inovira kako bi pomogao nosiocima prava i onima koji uzimaju prava da pojednostave svoj način rada i da im omogući da se povežu i dele sadržaj kao nikada do sada.

SES emituje preko 700 sati sportskih i događaja uživo svakog dana, od sportskih prvenstava u nišama do velikih događaja koji se emituju.