SES osvaja DoD ugovor

0
ses-osvaja-dod-ugovor
SES osvaja DoD ugovor

SES je jedan od 16 dobavljača dodijeljenih ugovora od američkog Ministarstva odbrane za ono što je opisano kao “Low Earth Orbit (LEO) satelitske usluge (SBS)”. Ugovor su potpisale američke svemirske snage i Američka agencija za odbrambene informacione sisteme (DISA).

Ugovori pokrivaju zahtjeve za američko Ministarstvo odbrane (DoD), druge federalne agencije i međunarodne koalicione partnere koji mogu steći potpuno upravljani LEO SBS sa niskim kašnjenjem od odabranih nagrađenih, uključujući SES Space & Defense.“Kao vodeći operater i integrator COMSATCOM-a u industriji, SES Space & Defense ima različite prednosti u pružanju rešenja za američko Ministarstvo odbrane sa dodatom vrednošću na taktičkoj ivici. Kompanija koristi SES-ovu globalnu flotu od više od 70 satelita geostacionarne Zemljine orbite (GEO) i srednje zemaljske orbite (MEO), zajedno sa LEO partnerstvima, kako bi stvorila potpuno upravljanu i integrisanu zemaljsku i svemirsku mrežu. Satelitske usluge koje se isporučuju preko više orbita omogućavaju sveobuhvatan spektar novih mogućnosti povezivanja za američko Ministarstvo odbrane. Negeostacionarne satelitske orbite (NGSO) – LEO i MEO – pružaju nisko kašnjenje i fleksibilnu povezanost sličnu vlaknima idealnu za aplikacije visokog propusnog opsega, u stvarnom vremenu, dok GEO sateliti poboljšavaju globalnu otpornost i redundantnost omogućavajući širi opseg slučajeva upotrebe vlade.

SES Space & Defense takođe nudi mogućnosti upravljanja i kontrole preduzeća (EM&C), olakšavajući besprekornu, integrisanu mrežu COMSATCOM i MILSATCOM sistema i veliko iskustvo u izgradnji i upravljanju globalnim mrežama. Ovo omogućava korisnicima Ministarstva odbrane da uživaju u otpornim, suvišnim i sigurnim multiorbitnim, višepojasnim mrežnim rešenjima.

“Proliferirani LEO IDIQ je prvi višestruki ugovor o dodeli koji pruža pLEO COMSATCOM usluge vladi i vojsci,” rekao je Dejvid Filds, predsednik i izvršni direktor kompanije SES za svemir i odbranu. “Struktura ugovora je deo novog pristupa američkih svemirskih snaga kupovini SATCOM-a. Ove nagrade su temeljne za COMSATCOM integraciju i širenje u nove talasne forme i orbite koje omogućavaju povezivanje i komunikaciju na taktičkoj ivici.

Ostali dobitnici ugovora uključuju ARINC; Artel; Capella Federal; BlackSky Geospatial Solutions; DRS Global Enterprise Solutions; Hughes Network Systems; Inmarsatova vlada; KGS; Intelsat General; OneWeb Technologies; PAR Vlada; RiteNet; Satcom Direct Government. (SDG); SpaceX; Sistemi za praćenje; i UltiSat.

Ugovor je procijenjen na 900 miliona dolara raspoređenih tokom pet godina.