SES otvara novi štab Virginije

ses-otvara-novi-stab-virginije

Satelitski operater SES otvorio je novo centralno operativno čvorište od 43.000 kvadratnih metara u Virdžiniji, koje će biti glavna lokacija operatera u SAD.

Nova lokacija se nalazi u Bristowu, u blizini Manassasa u okrugu Prince William. SES već ima ogromnu satelitsku farmu posuđa u Manassasu, Virginia.

Kao centralno operativno čvorište kompanije SES u SAD-u, nova zgrada ima dva najsavremenija operativna centra koji omogućavaju kompaniji da upravlja svojim satelitima i da pruža usluge video i podatkovne mreže kupcima širom svijeta. Novi pogon predstavlja investiciju od 17 miliona dolara i zapošljava 200 ljudi.

“Odluka da izgradimo naše čvorište u Bristowu bio je strateški potez pod utjecajem različitih faktora: dinamičan i širi tehnološki pejzaž ovog područja, blizina aerodroma Dulles i našeg susjednog objekta medijske luke u Washingtonu – a sve to podržava našu ambiciju da budemo jedan od tri vodeća satelitska provajdera na svijetu, ” rekao je Adel Al-Saleh, izvršni direktor SES-a. ” Želimo da se zahvalimo predstavnicima okruga Princ Vilijam i Komonvelta Virdžinije na odličnom partnerstvu i što su učinili zajednicu tako atraktivnom za globalne biznise kao što je naš.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top