Sky Sports će emitovati Formulu 1 u HDR-u

Sky Sports će po prvi put prikazati novu sezonu Formule 1 u HDR formatu. Emiter kaže da je ovo posljednja faza u pretvaranju HDR-a u novi standard.

Od avgusta 2021. pokrivanje Premijer lige se emituje u HDR-u, kao i serijal Sky Max uključujući Breeders and Bloods i oko 100 filmova Sky Cinema.

“Drago nam je što možemo oživjeti sezonu Formule 1 2022. na način na koji navijači do sada nisu iskusili. Zadivljujući kvalitet slike koji se nudi kroz HDR učinit će gledanje nove sezone Formule 1 još uzbudljivijim i upečatljivijim nego ikad”, rekao je Jonathan Licht, generalni direktor Sky Sportsa.

Akcija počinje u petak, 18. meča sa Sky Sports F1 koji će pratiti sve akcije uživo od Međunarodnog staza u Bahreinu, od prvog treninga u petak do nedjeljnog Grand Prixa otvaranja sezone.

Stručnjaci Sky Sports F1 Martin Brundle, Damon Hill, Naomi Schiff, Ted Kravitz, Natalie Pinkham, David Croft i Simon Lazenby će svi biti u Bahreinu i donijeti fanovima analizu i uvid.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top