StarGroup obnavlja sa Eutelsat za StarTV DTH u Meksiku

arcom-objasnjava-eutelsatovu-odluku

Eutelsat odabran od strane StarGroup za poboljšanje svoje popularne DTH platforme StarTV u Meksiku

  • Potvrda izuzetne pokrivenosti satelita EUTELSAT 117 West B i jačanje primarnog 117° West TV susjedstva
  • Dalji razvoj DTH usluga u SAD-u
  • Demonstrirajući stalnu spremnost Eutelsata da dopre do svojih regionalnih tržišta

PARIS, MEKSIKO CITY — StarGroup, vodeći provajder telekomunikacijskih i zabavnih usluga u Meksiku, još jednom je odabrao Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL) za StarTV, svoju Direct-to-Home (DTH) pay-TV uslugu. Radeći preko Eutelsata od 2016. godine, StarTV će i dalje imati koristi od izuzetne pokrivenosti Meksika na 117° zapadno.

StarTV DTH servis pokrenut je 2016. godine, zamenjujući regionalnu platformu TVZac, koja je emitovana putem mikrotalasne distribucije. U partnerstvu sa kompanijom Eutelsat, StarTV je prešao na satelitsku tehnologiju kako bi ponudio snažnu, robusnu, kvalitetnu i pristupačnu uslugu čak i najudaljenijim delovima zemlje. Platforma je brzo postala uspešna i stalno je rasla, dodajući nove kanale svojoj ponudi, a za manje od pet godina, publika se povećala osam puta, računajući 250 hiljada pretplatnika u 2020. godini. Danas StarTV platforma nudi preko 100 TV kanala, u SD i HD kvaliteti, a sa stalno rastućom bazom instalatora, postala je jedan od najuspešnijih TV provajdera u Meksiku.

Prema ovom višegodišnjem sporazumu, dodatni Ku-band transponderi na EUTELSAT 117 West B će se koristiti za dalji razvoj DTH usluga StarTV-a. Satelit EUTELSAT 117 West B, koji se nalazi zajedno sa EUTELSAT 117 West A, uspostavio je 117° zapadno kao jedno od premium emiterskih kvartova za Latinsku Ameriku tokom protekle decenije. Nudi četiri regionalne Ku-band grede, pruža izuzetnu pokrivenost Meksika, Centralne Amerike i Kariba, Andske regije i Južnog konusa, što ga čini najboljim izborom za pružaoce usluga i publiku širom regiona.

Jose Aguirre, predsjednik i izvršni direktor StarTV-a, komentirao je partnerstvo: “Eutelsat je omogućio StarTV-u da pruža jeftine pay-TV usluge širom Meksika. Osim što je satelitski provajder, Eutelsat je bio partner u dizajniranju usluga koje obogaćuju našu zabavnu ponudu i poboljšavaju naše korisničko iskustvo”.

José Ignacio González-Núñez, viši potpredsjednik Eutelsat Americas Video, dodao je: “Oduševljeni smo što obnavljamo partnerstvo sa StarGroup i dijelimo neporeciv uspjeh StarTV-a tokom proteklih godina. Razvoj DTH usluga u Americi je strateški cilj za Eutelsat i oduševljeni smo što možemo da iskoristimo naš vrhunski video komšiluk od 117° Zapad kako bismo proširili ponudu pay-TV u Meksiku i šire.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top