skip to Main Content
StarGroup obnavlja sa Eutelsat za StarTV DTH u Meksiku
Arcom-objasnjava-eutelsatovu-odluku

Eutelsat odabran od strane StarGroup za poboljšanje svoje popularne DTH platforme StarTV u Meksiku

  • Potvrda izuzetne pokrivenosti satelita EUTELSAT 117 West B i jačanje primarnog 117° West TV susjedstva
  • Dalji razvoj DTH usluga u SAD-u
  • Demonstrirajući stalnu spremnost Eutelsata da dopre do svojih regionalnih tržišta

PARIS, MEKSIKO CITY — StarGroup, vodeći provajder telekomunikacijskih i zabavnih usluga u Meksiku, još jednom je odabrao Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL) za StarTV, svoju Direct-to-Home (DTH) pay-TV uslugu. Radeći preko Eutelsata od 2016. godine, StarTV će i dalje imati koristi od izuzetne pokrivenosti Meksika na 117° zapadno.

StarTV DTH servis pokrenut je 2016. godine, zamenjujući regionalnu platformu TVZac, koja je emitovana putem mikrotalasne distribucije. U partnerstvu sa kompanijom Eutelsat, StarTV je prešao na satelitsku tehnologiju kako bi ponudio snažnu, robusnu, kvalitetnu i pristupačnu uslugu čak i najudaljenijim delovima zemlje. Platforma je brzo postala uspešna i stalno je rasla, dodajući nove kanale svojoj ponudi, a za manje od pet godina, publika se povećala osam puta, računajući 250 hiljada pretplatnika u 2020. godini. Danas StarTV platforma nudi preko 100 TV kanala, u SD i HD kvaliteti, a sa stalno rastućom bazom instalatora, postala je jedan od najuspešnijih TV provajdera u Meksiku.

Prema ovom višegodišnjem sporazumu, dodatni Ku-band transponderi na EUTELSAT 117 West B će se koristiti za dalji razvoj DTH usluga StarTV-a. Satelit EUTELSAT 117 West B, koji se nalazi zajedno sa EUTELSAT 117 West A, uspostavio je 117° zapadno kao jedno od premium emiterskih kvartova za Latinsku Ameriku tokom protekle decenije. Nudi četiri regionalne Ku-band grede, pruža izuzetnu pokrivenost Meksika, Centralne Amerike i Kariba, Andske regije i Južnog konusa, što ga čini najboljim izborom za pružaoce usluga i publiku širom regiona.

Jose Aguirre, predsjednik i izvršni direktor StarTV-a, komentirao je partnerstvo: “Eutelsat je omogućio StarTV-u da pruža jeftine pay-TV usluge širom Meksika. Osim što je satelitski provajder, Eutelsat je bio partner u dizajniranju usluga koje obogaćuju našu zabavnu ponudu i poboljšavaju naše korisničko iskustvo”.

José Ignacio González-Núñez, viši potpredsjednik Eutelsat Americas Video, dodao je: “Oduševljeni smo što obnavljamo partnerstvo sa StarGroup i dijelimo neporeciv uspjeh StarTV-a tokom proteklih godina. Razvoj DTH usluga u Americi je strateški cilj za Eutelsat i oduševljeni smo što možemo da iskoristimo naš vrhunski video komšiluk od 117° Zapad kako bismo proširili ponudu pay-TV u Meksiku i šire.”

58

Vezani članci

Back To Top
Search