Starlink potpisuje Mitsui OSK Lines

starlink-potpisuje-mitsui-osk-lines

Japanska Mitsui OSK Lines (MOL), glavna brodska linija, potpisala je ugovor za širokopojasnu povezanost sa satelitskom službom Starlink Elona Muska. MOL se pridružuje drugim pomorskim operaterima, kao što su norveške kruzere, kako bi koristili Starlink.

MOL je saopštio da će sarađivati sa provajderom satelitskih usluga Marlinkom na ovom testiranju Maskove tehnologije. Iako je u ovoj fazi samo probno ispitivanje vrijedno je napomenuti da MOL upravlja ukupnim 698 plovilima, uključujući trajekte i putničke linije.

“Starlinkova konstelacija satelita u niskoj Zemljinoj orbiti (LEO) omogućava mnogo niže kašnjenje i komunikaciju većeg kapaciteta od tradicionalnih satelita, a Marlink nudi usluge za pomorsku primenu sa uspostavljenom satelitskom komunikacijom i Starlinkom,” navodi se u saopštenju MOL-a.

MOL je dodao da bi nova satelitska tehnologija mogla poboljšati operativnu sigurnost kroz različite tehnološke metode brodsko-obalskih komunikacija i dramatično poboljšati život pomoraca uz brzu komunikaciju.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top