Starlink prilagođava tanjir i modem

0
starlink-prilagodjava-jelo-i-modem
Starlink prilagođava jelo i modem

Starlink tanjir kompanije SpaceX u potpunosti je redizajniran sa mnogo jednostavnijim konceptom.

Starlink je redizajnirao svoju visokotehnološku antenu. Najnovije verzije su eliminisale automatske samotražeće motore za pozicioniranje. Dostavljene instrukcije sada govore o pozicioniranju terminala za jelo kao da je sa “ručnim orijentiranjem”. Drugim riječima, kupac pozicionira jelo. Novo jelo (službeno Rev4) nešto je veće na 594mm x 303mm.Razlog za ponovno razmišljanje je taj što sa više od 4.500 radnih satelita u orbiti sada postoji dosta orbitalne pokrivenosti za potrošače i manje potrebe za preciznim pozicioniranjem posuđa.

Interni tanjiri su i dalje izuzetno efikasan fazni niz sa vidnim poljem od 110 stepeni, a i dalje dolazi sa mogućnostima topljenja snega (40 mm na sat) i isporučuje se sa onim što Starlink opisuje kao “stalak za udaranje” za podršku jelu.

Starlink je takođe modifikovao svoje modemske veze. Out ide njegova ranija vlasnička veza, a novi usmjerivač koristi mnogo jednostavniji i prilagođeni vodootporni RJ45. Takođe dolazi sa dva Ethernet LAN porta i jednim Ethernet WAN portom koji se povezuje sa jelom. To je takođe sada tropojasni Wi-Fi 6 ruter i tvrdi radijus pokrivenosti od 3.200 kvadratnih metara (stariji modeli pokrivaju 2.000 kvadratnih stopa).

Novi dizajni štede novac koji pomaže Starlinku da smanji naknade za pretplatnike u nekim visoko konkurentnim regionima. Na primer, u Španiji gde Hispasat nudi korisnicima “ultrabrzi širokopojasni internet” za 35 evra mesečno i uz pomoć “UNIQUE Rural Demand šeme” španske vlade (koja se sama finansira iz evropskog finansiranja).

Starlink je smanjio dodatnih 15 evra u odnosu na prethodnu mesečnu naknadu, koja sada pada na 49 evra mesečno. Kupci i dalje moraju da plate depozit od 199 evra za jelo i modem, ali dok

Hispasat obećava brzine preuzimanja od 100 Mb/s, Starlink može poboljšati na tome kao i garantovati poboljšanu latenciju u poređenju sa Hispasatovim geostacionarnim snabdevanjem.