Startao Euronews Bugarska

Brendirana podružnica Euronewsa debitovala je u Bugarskoj.

Radi u partnerstvu između evropskih medija i lokalne mreže TV Evropa, to je četvrti brendirani pridruženi kanal koji je počeo da se emituje, nakon Euronews Albanije, Euronews Georgia i Euronews Srbija, a Euronews Rumunija bi trebalo da sledi njihov primer krajem meseca.

Euronews Bugarska će emitovati 24/7, nudeći vijesti svakih pola sata, i biće dostupan na svim glavnim operaterima u Bugarskoj: A1, Vivacom, Bulsatcom. Kao primjer svog evropskog pozicioniranja, kanal će, posebno, svakog mjeseca slati tim u Strazbur koji će pratiti plenarnu sjednicu Evropskog parlamenta. Za svoje lansiranje, kanal je snimio ekskluzivne intervjue s utjecajnim ličnostima iz cijelog svijeta.

Euronews napominje da je, kako bi garantovao nezavisnost novog kanala, uspostavio različite mehanizme koji su se pokazali efikasnim u razvoju njegove brendirane partnerske mreže, uključujući uspostavljanje uredničkog odbora koji kontroliše Euronews i imenovanje glavnog urednika odabrao Euronews i koji je sada zaposlenik Euronewsa.

Marina Stoimenova, koja je obavljala nekoliko važnih pozicija u redakcijama Nova Broadcasting Grupe, imenovana je na tu funkciju i predvodiće urednički tim od skoro 50 ljudi, od ukupno 80 zaposlenih. Ona će biti odgovorna za osiguravanje da se urednička povelja i vrijednosti kanala poštuju na dnevnoj bazi i izvještavaće Françoisa Chignaca, uredničkog menadžera Euronewsovih podružnica, sa sjedištem u sjedištu medija u Lyonu, Francuska.

Komentarišući novi kanal, Stoimenova je rekla: „Uzbuđeni smo što ćemo se pridružiti porodici Euronews i iskoristiti iskustvo, stručnost i reputaciju ovog dobro uspostavljenog evropskog informativnog kanala. Cijeli tim Euronews-a u Bugarskoj pridržava se misije Euronews-a, a to je da omogući ljudima da formiraju vlastito mišljenje, nudeći raznovrsnost pogleda. Posvećeni smo nezavisnom, nepristrasnom novinarstvu zasnovanom na činjenicama i evropskom DNK našeg kanala. Jedva čekamo da bugarska publika otkrije sve što smo za nju sastavili”.

Chignac je dodao: „Ponosni smo na sve što su timovi Euronews Bugarske već postigli. Radili su ruku pod ruku sa timovima Euronewsa na izgradnji kvalitetnog medija koji će biti jedinstven na bugarskom tržištu. Bugarska publika može se osloniti na Euronews Bugarska da im pruži nepristrasne i tačne vijesti, sa evropskom perspektivom”.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top