Supertennis bi mogao napustiti Sky od 1. marta 2024. godine

Od 1. marta 2024. kanal Supertennis mogao bi definitivno napustiti plaćene platforme Sky Italia.

Prema poslovnom dnevniku ItaliaOggi, nastavljaju se tenzije između grupe Sky Italia i italijanske teniske i padel federacije oko obnove ugovora o emitovanju sportskog kanala. Pay-TV u vlasništvu Comcasta stekla je posljednjih mjeseci TV prava na sve ATP i WTA turnire za muški i ženski tenis od 2024. do 2029. godine , kao i prava na turnir u Wimbledonu i ATP finale u Torinu.

Kupovina prava glavnih turnira dovela je u ozbiljne poteškoće TV kanal Supertennis , koji izdaje Savez (FITP), koji je bukvalno ostao bez mečeva za emitovanje . Danas je raspored emitera zapravo koncentrisan na arhivske mečeve, na neke turnire na nivou Challenger, na dosta padela (Supertennis je stekao prava na 25 turnira Premier Padel kola ), a moći će da prikaže samo US Open , između kraja avgusta i početka septembra, nad kojima ima ekskluzivna prava, United Cup i Laver Cup, Billie Jean King Cup.

Ugovor između Sky-a i FITP-a ističe 1. marta 2024. godine , a trenutno nema znakova detanta između strana za mogući nastavak partnerstva. Prema riječima rukovodilaca FITP-a, zahtjevi koje je podnio Sky za prava podlicenciranja za nekih ATP 250 turnira i za odgođeni ATP 500 meč bili su 3 puta veći od onih koji su podneseni prošle godine, sa 2,5 miliona eura na 8 miliona . U Federaciji, međutim, računaju na produženje od najmanje mjesec-dva, čekajući da se pojave bilo kakve pozitivne vijesti u pregovorima sa Comcast pay-TV-om o pravima teniske televizije. 

Ali u međuvremenu bi se sutra mogao ugasiti kanal Supertennis na broju 212 Sky buketa .

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top