Telemor, SES proširuje partnerstvo

0
telemor,-ses-prosiruje-partnerstvo
Telemor, SES proširuje partnerstvo

Telemor, mobilni operater u Timor-Lesteu, i SES najavili su obnavljanje osmogodišnjeg partnerstva koje uključuje omogućavanje Telemoru da isporuči nadograđenu mobilnu povezanost stanovnicima i preduzećima u Timor-Lesteu.

Prema novom sporazumu, Telemor će povećati svoj udio u uslugama na SES-ovom sazviježđu O3b koje radi u srednjoj Zemljinoj orbiti (MEO). Partneri od 2015. godine, Telemor koristi kombinaciju O3b visoke propusnosti i niske latencije za pružanje mobilnih usluga podataka svojim pretplatnicima u zemlji.Sa pretplatama na mobilne telefone u Timor-Leste prijavljenim na 106,5 na 100 ljudi u 2023. godini, Telemor će nastaviti da odgovara sve većim potrebama korisnika za većim propusnim opsegom i podiže iskustvo povezivanja kako bi opslužio do 1,4 miliona potrošača, kao i preduzeća. Pretplatnici će moći neprimjetno iskusiti video aplikacije i glasovnu komunikaciju, bilo iz ultra povezanih urbanih područja ili udaljenih sela. Konkretno, preuzimanje usluga će omogućiti nesmetan pristup online uslugama željnim podataka koje se isporučuju putem različitih mreža za isporuku sadržaja (CDN) kako bi se zadovoljile velike količine dnevnih online zahtjeva pretplatnika.

“Prošireno partnerstvo predstavlja veliku prekretnicu u našem osmogodišnjem partnerstvu sa Telemorom kako bismo preduzećima i stanovnicima koji menjaju pravila igre,” rekao je Harsh Verma, potpredsednik kompanije Enterprise & Cloud u Aziji u kompaniji SES. “Dok Timor-Leste nastoji da ubrza digitalnu inkluziju i ponudi adekvatnu brzinu i kvalitativnu povezanost, mi u kompaniji SES smo oduševljeni da vidimo koliko će povezivanje visokih performansi, sa niskim kašnjenjem, satelitskim omogućenjem približiti onlajn usluge stanovništvu Istočnog Timora.”

“Poslednjih nekoliko godina učvršćujemo našu poziciju vodećeg operatera sa najvećim brojem pretplata u Timor-Leste i posvećeni smo pružanju vrhunskog internet iskustva potrebnog našim pretplatnicima. Živeći pod sloganom ‘Telemor – Hetan diak liu (Deliver better life)’, ostajemo posvećeni našoj misiji da pružimo najbolje usluge kao i najnoviju i najintegrisaniju tehnologiju koja služi Timorcima. Drago nam je što nastavljamo saradnju sa kompanijom SES kako bi pouzdano, brzo povezivanje postalo stvarnost, posebno za udaljene lokacije gde povezivanje otvara nove digitalno omogućene ekonomske mogućnosti koje bi inače bile nepristupačne,” rekao je Brajan Tran Van Bang, izvršni direktor Viettel Timor Unipessoal Lda.

Advertisement