Thuraya, eSAT Global make satellite IoT breakthrough

thuraya,-esat-global-make-satellite-iot-breakthrough

Thuraya, ogranak za mobilnost vodećeg provajdera satelitskih rješenja UAE-a, Yahsat i eSAT Global objavili su da su uspješno završili bežičnu demonstraciju nisko latencionog, direktnog na satelitski IoT tekstualni sistem prenošenjem IoT poruka male snage preko Thurayine satelitske mreže (Thuraya-2 Satellite ‘T2’).

Ova prekretnica je prva od nekoliko prekretnica koje Yahsat očekuje da postigne ulaganjem u eSAT Global i Thurayin sporazum sa kompanijom za razvoj nove generacije IoT platforme. eSAT je bio u mogućnosti da šalje i prima poruke dužine do 320 znakova preko satelita T2 sa manjom snagom prenosa (< 200 mikrovata) od one koju koristi tipičan fob za ključeve automobila. To znači da je za prenos poruka na daljinu potrebna samo minimalna snaga. Demo je pokazao stabilne operacije za niz konfiguracija, uključujući i one sa antenom veličine noktiju.

Druge tehnologije, kao što je Narrowband-IoT (NB-IoT), troše više satelitskog prenosa snage i propusnog opsega za pružanje sličnih usluga slanja poruka i poruka. Smanjeni nivo potrošnje energije i propusnog opsega omogućavaju satelitskim operaterima GEO-MSS-a da regulišu troškove po poruci, stvarajući značajne uštede za svoje kupce, u poređenju sa drugim satelitskim tehnologijama za razmenu poruka. Dodatna prednost ovog pristupa je da se veoma značajan broj terminala za krajnje tačke može istovremeno servisirati pod Thurayinom pokrivenošću.

Uspešan demo pruža snažan podsticaj naporima Thuraya i eSAT-a da efikasno iskoriste resurse postojećih GEO-MSS satelita i na taj način otključaju novi put prihoda za satelitske operatere na IoT i tržištima za slanje poruka.

Izvršni direktor Yahsat-ove grupe, Ali Al Hashemi, rekao je: “Ova demonstracija Thuraya i eSAT Global naglašava našu obostranu posvećenost unapređenju brzo rastućeg IoT sektora. To je takođe snažan dokaz rastuće sinergije između poslovnih aktivnosti vodećih satelitskih operatera, sa Yahsatom i njegovom pokretljivom rukom Thuraya u prvom planu, i dobavljačima IoT rešenja. Nakon što smo tek investirali u eSAT Global u oktobru 2022. godine, zadovoljni smo tempom ovog razvoja. Nove mogućnosti koje se implementiraju u naš postojeći M2M/IoT ekosistem omogućiće nam da ponudimo još ubedljivija IoT rešenja Thurayinim klijentima.”

Izvršni direktor eSAT Global Rick Somerton dodao je: “Postizanje ove prekretnice je kritičan korak ka pokretanju komercijalnih usluga na masovnom tržištu kasnije ove godine. Kupci su uzbuđeni vestima, a mi dobijamo ogromno interesovanje za ovu novu sposobnost mnogo pre lansiranja. Naš potencijalni prodajni gasovod je već veći od 100 miliona dolara. U roku od dve godine od početka rada očekujemo da udvostručimo broj IoT uređaja koji su trenutno povezani sa satelitima širom sveta.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top