TivúSat: Dječiji kanali prebačeni na HD

Dječije televizijske stanice Boing i Cartoonito dostupne su korisnicima besplatne italijanske satelitske platforme TivúSat u boljoj tehničkoj kvaliteti – u visokoj rezoluciji ( HDTV ).

Italijanske mutacije kanala Boing HD i Cartoonito HD emituju se u multipleksu italijanske medijske grupe Mediaset na satelitskom sistemu Eutelsat Hot Bird na poziciji 13°E , na frekvenciji od 11,432 GHz. Distribuiraju se na istim programskim pozicijama kao i originalna SD verzija.

Boing i Cartoonito bili su posljednji programi koji su se i dalje emitovali u SD kvaliteti na toj frekvenciji.

TivúSat je besplatna televizijska usluga koja se distribuira putem satelita. Neki programi su kodirani (CA Nagra MA) zbog ograničenja prava na emitovanje. Za primanje šifrovanog sadržaja, gledatelju je potreban modul sa registrovanom karticom (jednokratno ulaganje). Nema mjesečnih naknada.

tehnički parametri – Boing HD, Cartoonito HD:

Eutelsat Hot Bird 13E (13°E), frekvencija 11,432 GHz, pol V, SR 29900, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Nagra MA

Kanali Boing i Cartoonito također su prebačeni na HD u talijanskom zemaljskom emitiranju. To se također odrazilo na distribucijske multiplekse u multistream modu na satelitu Eutelsat 9B ( 9°E ). Emitiranje ovdje je besplatno ( FTA ). Za prijem je potreban HD set top box sa podrškom za multistream mod, a s obzirom na to da se emitiranje distribuira u regionalnom talijanskom paketu, potrebna je ili povoljna pozicija prijema (što bliže Italiji) ili veća antena u srednjoj Europi.

parabola.cz

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top