skip to Main Content
Yahsat investira u Astrocast
Yahsat-investira-u-astrocast

Yahsat, koji takođe kontroliše Thuraya Telecommunications sa sedištem u Abu Dabiju, uložio je 17,5 miliona dolara (16 miliona evra) u satelitski operatera Internet stvari (IoT) Astrocast.

Astrocast se nalazi u Švajcarskoj i investicija je u obliku konvertibilnog kredita i pomoći će u ostvarenju cilja Astrocast-a, koji će ove godine prikupiti skoro 48 miliona dolara. Astrocast je prikupio 25,9 miliona dolara od postojećih investitora.

Ovaj potez je takođe ključan u tome što je Turaja strana u sporazumu sa kompanijom Astrocast (potpisan 2019. godine) koji omogućava Astrocastu da koristi deo Thurayinog L-band spektra.

Astrocast već ima 18 malih satelita u niskoj Zemljinoj orbiti (LEO) koji rade u svemiru, ali njegov plan je da najmanje 100 na kraju radi.

U međuvremenu, Yahsat je krajem februara rekao da još nije spreman da investira u LEO konstelaciju. Te komentare je modifikovao izvršni direktor Yahsata Ali Al Hashemi, u izjavi od 3. aprila, rekavši da će ova nova investicija olakšati načine da proširi svoju ponudu usluga preko GEO i LEO imovine i da otključa veći potencijal rasta. “Kroz ovaj sporazum posvećeni smo omogućavanju inovativnih rešenja u pomorskoj, energetskoj, logističkoj, transportnoj, rudarskoj i poljoprivrednoj industriji,” dodao je on.

Izvršni direktor kompanije Astrocast, Fabien Jordan, rekao je da su pozajmica i obnavljanje četvorogodišnjeg sporazuma o spektru sa Thurayom znak Yahsatove “podrške i stručnosti u garantovanju uspeha Astrocast-a na uskopojasnom IoT tržištu male snage u budućnosti.”

127

Vezani članci

Back To Top
Search