ZDF odabrao smartclip za mjerenje publike

Njemački javni emiter ZDF sada koristi tehnologiju iz smartclip-a za digitalno mjerenje i analizu publike svog glavnog TV kanala, kao i za kanale od posebnog interesa ZDFneo i ZDFinfo.

Potpuno anonimno mjerenje omogućava ZDF-u da odredi podatke o korištenju, uključujući koliko je TV prijemnika podešeno, kada i koliko dugo i na koji sadržaj. Podaci pružaju osnovu za odabir i planiranje programa i dopunjuju postojeće mjerne sisteme, navodi smartclip.

Adtech podružnica RTL Grupe naglašava da se mjerenje odvija u realnom vremenu kako bi se odredile performanse kanala i performanse pojedinačnih formata na mnogo detaljniji način nego prije. Pored toga, mogu se identifikovati regionalne razlike u gledanju.

„Za nas, opcije mjerenja Smartclip-a pružaju visoku vrijednost jer isporučuju sveobuhvatna ažuriranja u realnom vremenu o promjenama potreba i preferencija gledatelja. Mjerenje nam daje priliku da još bolje razumijemo naše korisnike kako bismo im pružili odličnu ponudu na svim kanalima distribucije – i tako da budemo ZDF za svakoga,” rekao je dr. Florian Kumb, SVP programiranja u ZDF-u.

Thomas Servatius, ko-izvršni direktor u smartclip-u, dodao je: „Uvijek se fokusiramo na zahtjeve naših emiterskih partnera, jer su oni osnovni preduvjet za naša potpuno anonimna tehnološka rješenja koja su usklađena sa zaštitom podataka i koja su potpuno anonimna. Oduševljeni smo što je naše rješenje za praćenje, koje omogućava sređivanje i filtriranje različitih metrika prema zahtjevima specifičnih za kupce, također uvjerilo ZDF. Svaki novi partner nas motivira da dalje širimo naše tehnološko vodstvo u emiterskom sektoru u Europi.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top