United Media je pokrenuo Radar – novi politički tjednik

united-media-je-pokrenuo-radar-–-novi-politicki-tjednik

United Media je pokrenuo Radar, novi politički nedeljnik u Srbiji koji će se objavljivati svakog četvrtka i dostupan publici putem svoje online verzije, radar.rs.

Vesna Mališić, glavna urednica, predvodiće tim iskusnih novinara kako bi pružila istraživačke priče, analize političkih i društveno-ekonomskih događaja u zemlji i svetu, kao i intervjue sa zanimljivim ličnostima. Radar će otkriti društvene i društvene anomalije, ekonomske mitove i kritički analizirati kulturni spektar, kreativne procese i kulturne politike.

Potpuno nezavisan od svih vrsta pritisaka, novi nedeljnik je namenjen pojedincima koji, pre svega, cene kvalitet.

Tim čine provereni i hrabri novinari sa integritetom koji su se pokazali imunim na bilo kakav pritisak ili pretnju i dobili su brojne nagrade za svoj rad. Poznati su u široj javnosti kao briljantni novinari sa posebnim stilom pisanja. Redakcija Radara je Vesna Mališić, Milan Ćulibrk, Dragan Jovićević i Zoran Preradović. Među novinarima su Vuk Z. Cvijić, Vera Didanović, Marko Lovrić, Vladan Marjanović, Dragana Nikoletić, Luka Petrušić, Sandra Petrušić, Milan Radonjić, Stefan Slavković, Radmila Stanković i Mića Vujičić.

“Oduševljen sam što su se ovi izuzetni profesionalci pridružili United Media. Pokazali su kako da profesionalno obavljaju svoj posao u prošlosti i kako da izdrže sve izazove u zaštiti istinskog novinarstva. Čitaocima ćemo ponuditi nedeljnik koji podiže i nameće važne teme, istražuje i analizira kontekst i otvara prostor za dijalog u društvu. Ozbiljan magazin i njegovo digitalno proširenje poštuju najviše profesionalne standarde i ne podležu senzacionalizmu”, naglasila je izvršna direktorka United Media, Aleksandra Subotić.

“Svaki početak je prirodno uzbudljiv, ali ipak, dugo nisam osetio toliki entuzijazam novinara i urednika, niti radost kada je štamparija izbacila prve primerke nedeljnika. Uvjeren sam da će Radar biti pouzdan saveznik javnosti, pojačavajući snagu i autoritet novinarske riječi. Imamo ambiciju da podignemo standarde objektivnog, hrabrog, kritičkog i visoko profesionalnog novinarstva,” rekla je Vesna Mališić. Ona je takođe izrazila zahvalnost javnosti na ogromnoj podršci tokom nedeljnog procesa pripreme radara.

U svakom broju biće predstavljeni karikature Dušana Petričića, zajedno sa kolumnistima Sašom Ilićem, Danicom Popović, Predragom Pecom Popovićem i Draganom Velikićem.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top