BH Telecom će proširiti kapacitete mobilne mreže, u toku pripreme za 5G

godisnji-izvjestaj:-ponovo-pala-zarada-bh-telecoma
V. d. generalnog direktora BH Telecoma Amel Kovačević na press konferenciji 27.06.2024. godine istakao da je strateško opredjeljenje BH Telecoma kontinuirano ulaganje u kvalitetu infrastrukturu, prvenstveno u proširenje optičke mreže, kao i neophodno proširenje kapaciteta mobilne mreže i pripreme za 5G mrežu i zadovoljstvo korisnika čime se postavljaju temelji za budućnost i omogućava dugoročan rast korporacije, saopšteno je iz BH Telecoma.
– BH Telecom će u narednom periodu provesti tri ključne aktivnosti kako bi osigurao dugoročnu održivost na tržištu: prva je reorganizacija korporacije koja će nas približiti tržištu i našim korisnicima, a koja će se provesti do kraja 2024. godine, druga aktivnost se odnosi na širenje širokopojasne optičke mreže i proširenje kapaciteta mobilne mreže kako bi cjelokupno bh.društvo bilo povezano kvalitetnim internetom i treća se odnosi na digitalni razvoj i inovativna rješenja. Vizija da postanemo vodeći digitalni integrator bh. društva je zaista ambiciozna i obavezuje nas da gradimo strateška partnerstva sa javnim i privatnim sektorom u Bosni i Hercegovini ali i šire, a sve u cilju kreiranja platformi koje će omogućiti uspostavu digitalnog društva – naglasio je Kovačević na press konferenciji održanoj u prostorijama BH Telecoma.
DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top