Prihod veći za 19,5 miliona KM u odnosu na isti period prethodne godine
BH Telecom ostvario rekordan prihod u prvih šest mjeseci ove godine

BH Telecom d.d. Sarajevo je danas obavijestio javnost o svojim pozitivnim rezultatima poslovanja u prvom polugodištu 2023. godine. Posmatrani period se može okarakterisati kao razdoblje makroekonomske neizvjesnosti koja je sa sobom donijela specifične izazove kojima je bilo potrebno upravljati. Sve veći troškovi energije i goriva koji su doprinijeli širenju inflacije, te time uticali  na povećanu nestabilnost nabavnih lanaca, manji raspoloživi dohodak naših korisnika i povećanje logističkih kao i svih drugih troškova poslovanja (prvenstveno troškova zaposlenih), karakteristika su poslovanja u prvom polugodištu 2023. godine, istakli su iz BH Telecoma.

 Pored navedenog, BH Telecom je ostvario značajan rast u brojnim ključnim pokazateljima. Ukupni prihodi iznose 256,8 miliona KM što je više za 19,5 miliona KM ili za 8% u odnosu na ostvarenje prihoda u prvom polugodištu prethodne godine. Uspjeh poslovanja u posmatranom periodu također je označio povratak prihoda na najviši nivo koji je zadnji put zabilježen u prvom polugodištu 2016. godine, a kada je iznosio 261,8 miliona KM.  Još jedan značajan rezultat je povećanje produktivnosti mjereno prihodom po zaposlenom. Ova vrijednost je povećana za 7% u odnosu na isti period prethodne godine. Ovi izvanredni rezultati svjedoče o kontinuiranom rastu kompanije BH Telecom i posvećenosti našeg tima u ostvarivanju postavljenih ciljeva, kažu iz ove kompanije.

 Pored pomenutog rasta troškova poslovanja, ostvarena bruto dobit u prvom polugodištu 2023. godine je iznosila 26,4 miliona KM, što je više za 4,2 miliona KM ili 19% u odnosu na dinamički plan dobiti za posmatrani period.

 Strateško opredjeljenje BH Telecoma je kontinuirano ulaganje u kvalitetu infrastrukture i lojalnost korisnika, čime žele postaviti temelje za budućnost i omogućavanje dugoročnog rasta kompanije. Fokus u proteklom periodu je bio ulaganje u sadržaj, povećanje kapaciteta širokopojasnog pristupa internetu i poboljšanje korisničkog iskustva. Imajući u vidu navedeno, u BH Telecomu su posebno ponosni na činjenicu da su povećali korisničku bazu za 25 hiljada korisnika u odnosu na isti period prethodne godine, što je u značajnoj mjeri doprinijelo rastu prihoda.

BH Telecom

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top