BH Telecom ostvario rekordan prihod u prvih šest mjeseci ove godine

BH Telecom d.d. Sarajevo je danas obavijestio javnost o svojim pozitivnim rezultatima poslovanja u prvom polugodištu 2023. godine. Posmatrani period se može okarakterisati kao razdoblje makroekonomske neizvjesnosti koja je sa sobom donijela specifične izazove kojima je bilo potrebno upravljati. Sve veći troškovi energije i goriva koji su doprinijeli širenju inflacije, te time uticali  na povećanu nestabilnost nabavnih lanaca, manji raspoloživi dohodak naših korisnika i povećanje logističkih kao i svih drugih troškova poslovanja (prvenstveno troškova zaposlenih), karakteristika su poslovanja u prvom polugodištu 2023. godine, istakli su iz BH Telecoma.

 Pored navedenog, BH Telecom je ostvario značajan rast u brojnim ključnim pokazateljima. Ukupni prihodi iznose 256,8 miliona KM što je više za 19,5 miliona KM ili za 8% u odnosu na ostvarenje prihoda u prvom polugodištu prethodne godine. Uspjeh poslovanja u posmatranom periodu također je označio povratak prihoda na najviši nivo koji je zadnji put zabilježen u prvom polugodištu 2016. godine, a kada je iznosio 261,8 miliona KM.  Još jedan značajan rezultat je povećanje produktivnosti mjereno prihodom po zaposlenom. Ova vrijednost je povećana za 7% u odnosu na isti period prethodne godine. Ovi izvanredni rezultati svjedoče o kontinuiranom rastu kompanije BH Telecom i posvećenosti našeg tima u ostvarivanju postavljenih ciljeva, kažu iz ove kompanije. Pored pomenutog rasta troškova poslovanja, ostvarena bruto dobit u prvom polugodištu 2023. godine je iznosila 26,4 miliona KM, što je više za 4,2 miliona KM ili 19% u odnosu na dinamički plan dobiti za posmatrani period.

 Strateško opredjeljenje BH Telecoma je kontinuirano ulaganje u kvalitetu infrastrukture i lojalnost korisnika, čime žele postaviti temelje za budućnost i omogućavanje dugoročnog rasta kompanije. Fokus u proteklom periodu je bio ulaganje u sadržaj, povećanje kapaciteta širokopojasnog pristupa internetu i poboljšanje korisničkog iskustva. Imajući u vidu navedeno, u BH Telecomu su posebno ponosni na činjenicu da su povećali korisničku bazu za 25 hiljada korisnika u odnosu na isti period prethodne godine, što je u značajnoj mjeri doprinijelo rastu prihoda.

BH Telecom

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles