skip to Main Content
Dvije trećine domova u Ujedinjenom Kraljevstvu može primiti širokopojasnu vezu sa gigabitnim mogućnostima

Broj domova u Velikoj Britaniji koji mogu primati gigabitne širokopojasne brzine sada je preko 19,3 miliona, što predstavlja 66% svih domova u Ujedinjenom Kraljevstvu, i povećanje u odnosu na 13,7 miliona prijavljenih u decembru 2021.

Prema regulatornom uredu Ofcom, koji je objavio podatke, veliki dio povećanja može se pripisati Virgin Media O2, koji je u decembru objavio da je osposobio cijelu svoju mrežu za gigabit.

Potpuna pokrivenost vlaknima porasla je za pet procentnih poena na 33% u četiri mjeseca između septembra 2021. i januara 2022. Samo malo od 9,6 miliona hone-a sada može dobiti takvu uslugu.

Pokrivenost superbrzom širokopojasnom mrežom (brzine preuzimanja od najmanje 30 Mbit/s) širom Ujedinjenog Kraljevstva ostaje na 96%, a Engleska, Sjeverna Irska i Vels bilježe povećanje od jednog procentnog poena u superbrzoj pokrivenosti.

Pokrivenost 5G-om nastavlja da raste s najmanje jednim operaterom koji može izjaviti “veoma visoko povjerenje” u usluge na otvorenom za 47% zemlje, u odnosu na 42%, i za “visoko povjerenje” za 63% sa 57% u decembru.

26

Vezani članci

Back To Top
Search