Dvocifren rast Telekoma Srbija u prvoj polovini godine

0

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je da je ta kompanija u prvom polugodištu ove godine ostvarila izvrsne rezultate te da će ponovno bilježiti pozitivne rezultate u svim ključnim segmentima poslovanja.

“Prvih šest mjeseci 2023. završili smo vrlo uspješno. Trendovi rasta prihoda, prije svega interneta i televizije, opet su izuzetno dobri, dvoznamenkasti, pa kao što smo prošle godine postavili rekorde po rastu prihoda, operativnoj dobiti i novim korisnicima, tako ćemo i ove godine. Drago nam je i što ovaj rast bilježimo kako u Srbiji, tako i u svim podružnicama u inozemstvu”, rekao je Lučić gostujući na TV Happy, a prenosi Euronews.Istaknuo je kako Telekom nastavlja poboljšavati usluge, a kao primjer naveo je uvođenje brzine interneta od 10 gigabita u sekundi, što je nazvao “rekordnom brzinom na razini Europe, a možda i svijeta”.

Prema njegovim riječima, ova će usluga u početku biti dostupna u Beogradu na vodi, gdje je prisutan veliki broj tvrtki, ali i doseljenika iz inozemstva koji pokreću vlastiti posao, a potom će se proširiti i na druge dijelove grada.

Najavio je i da će Telekom Srbija “najspremnije dočekati početak rada 5G mreže u Srbiji i regiji” te podsjetio da je Vodafone, globalni lider u uvođenju inovativnih digitalnih tehnologija, ekskluzivni partner u tom poslu.

Podsjetio je da je Telekom Srbija dobio financijsku potporu za projekt 5G u Srbiji od Europske investicijske banke te rekao da “sada čak produžujemo ugovor s EIB-om unatoč svim pokušajima lobiranja naših konkurenata da raskinu taj ugovor” te da je finalizacija tog ugovora je u tijeku rad.

Suradnja s EIB-om, kako je ocijenio, primjer je velikog povjerenja koje najveće svjetske financijske institucije imaju u Telekom Srbija, u financijsku stabilnost i strategiju razvoja kompanije, prenio je Euronews.

Lučić je najavio i da u tekućem tromjesečju 2023. godine slijedi prvo veće sniženje cijena roaminga između EU i zemalja Zapadnog Balkana, uključujući i Srbiju.

“U suradnji s Europskom komisijom idemo u fazno potpuno ukidanje roaminga s EU do 2027. godine, a prvo veliko sniženje dolazi u ovom kvartalu i fokus je na značajno jeftinijem internetskom prijenosu podataka, jer to je ono što ljudima treba. Većina kada su u inozemstvu, primjerice na ljetovanju, ne moraju juriti za wi-fijem na plaži, već imaju financijski iznimno povoljan internet na mobitelu”, objasnio je prvi čovjek Telekoma Srbija.