HMD je predstavio prve pametne telefone pod svojim brendom – HMD Pulse, Pulse+ i Pulse Pro

HMD je danas predstavio svoju prvu liniju pametnih telefona pod originalnim HMD brendom: HMD Pulse Pro , HMD Pulse+ i HMD Pulse .

Svaki uređaj u novoj HMD Pulse liniji je samopopravljiv. HMD to naziva “popravljivost prve generacije”, što omogućava vlasnicima uređaja da zamijene oštećeni ekran, savijeni priključak za punjenje ili bateriju bez potrebe za diplomom inženjera.

„Imamo prst na pulsu, prepoznajemo potrebe potrošača i predviđamo tržišne trendove; renoviranje je kamen temeljac novog poglavlja u inovacijama pametnih telefona. Zaboravite na svakodnevicu, ovo je nova era sofisticiranih pametnih telefona ispunjenih značenjem,” kaže Lars Silberbauer, direktor marketinga HMD-a.

HMD Pulse Pro ima ekran od 6,65 inča sa rezolucijom od 1612 x 720 piksela, brzinom osvježavanja od 90 Hz, maksimalnom svjetlinom od 600 nita i NTSC rasponom boja od 70%.

Smartfon ima dvije kamere pozadi, glavnu kameru od 50 megapiksela i makro kameru od 2 megapiksela. Međutim, ovdje je glavni fokus na prednjoj kameri od 50 megapiksela, koju HMD naziva „najboljom selfi kamerom na tržištu“. Pametni telefon ima podršku za navigaciju pokretima, koja će koristiti pokrete za snimanje selfija.

Pulse Pro ima 6/128GB i 8/256GB varijante, IP52 zaštitu od vode, Unisoc T606 procesor, 5.000 mAh bateriju koja će se puniti na 20W i za koju kompanija kaže da može pružiti do 59 sati korištenja.

HMD Pulse i Pulse+ imaju iste ekrane i baterije sa istim navedenim radnim vremenom, IP52 zaštitom od vode kao Pulse Pro i isti Unisoc T606 procesor. Međutim, još uvijek postoje neke razlike.

Prije svega, Pulse+ će dobiti samo jednu varijantu sa 128 GB memorije i 6 GB RAM-a, a snaga punjenja je samo 10 vati. Sa zadnje strane, pametni telefon ima kameru od 50 megapiksela i senzor dubine, ali prednja kamera je od samo 8 MP.

Istovremeno, HMD Pulse, posljednji uređaj u prvoj seriji originalnog trojca iz HMD-a, imat će varijantu sa samo 64 GB skladišnog prostora i 4 GB RAM-a, glavnom kamerom od 13 MP i prednjom kamerom od 8 MP.

Svi pametni telefoni će dobiti Android 14, 2 godine ažuriranja operativnog sistema i 3 godine kvartalnih sigurnosnih ažuriranja, bočne tipke za napajanje, koji će također imati ugrađene skenere otiska prsta. Pametni telefoni će takođe podržavati identifikaciju geometrije lica.

Standardni Pulse košta oko 115 eura, a Plus 145 eura: HMD tek treba da otkrije cijene za Pro izdanje.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top