Lučić: Telekom spreman za uvođenje 5G mreže u Srbiji

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija ukazao je da je ova kompanija spremna za uvođenje 5G mreže u Srbiji, na čemu će mu strateški partner biti Evropska investiciona banka. On je najavio ove godine biti potpisan ugovor i sa američkom Eksim bankom, ćime će Telekom postati prvi operator u Evropi sa ovakvim ugovorom.
– Sa druge strane, strateški smo partneri sa Vodafonom koji je najbrže rastuća 5G mreža u Evropii i sa kojim ćemo raditi na brzoj implementaciji niza digitalnih servisa kako bi krajnji korisnici osetili benefite ove tehnologije – ukazao je Lučić.
Kako je dodao, veoma je bitno i to što je Telekom poslednjih pet godina imao jak investicioni ciklus izgradnje optičke mreže i novih baznih stanica na 4G tehnologiji.
– Sve ovo će omogućiti brzu izgradnju 5G mreže na čitavoj teritoriji Srbije odmah po dobijanju dozvola – kazao je on.
Lučić je napomenuo i da će se Telekom kompanija naročito pripremiti za EXPO 2027, jer ova kompanija tu manifestaciju vidi kao izuzetnu priliku za sve iz telekomunikacione i IT industrije, ali i kao odličnu priliku za snažni razvoj srpske privrede i promociju naše zemlje.
DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top