skip to Main Content
Nokia G22 – popravi je sam
Nokia-g22-–-popravi-je-sam


Finski proizvođač mobilnih uređaja HMD je na MWC-u u Barceloni najavio smartphone naziva Nokia G22. Na prvi pogled Nokia G22 se ne ističe previše, međutim, dizajnirana je da traje godinama i da je svatko može sam popraviti. Nokia G22 nastala je u suradnji s tvrtkom iFixitom, stručnjacima za popravke mobitela, te će korisnicima biti na raspolaganju upute za popravak i odgovarajući alat i dijelovi potrebni za zamjenu baterije, priključka za punjenje i zaslona. Nokia obećava da će ove dijelove na tržište isporučivati sljedećih pet godina.

Nokia G22 alat

Kako bi pokazao koliko je jednostavno i brzo popraviti telefon, Adam Ferguson, HMD-ov voditelj proizvoda, je na sastanku s novinarima zamijenio bateriju za pet minuta. Inače, u prošlosti bi slična zamjena baterije trajala oko 90 minuta. Zamjena zaslona ne bi trebala trajati duže od 20 minuta, što je impresivno. Važno je napomenuti da će se samostalni popravak u skladu sa službenim uputama i službenim dijelovima računati kao ovlašteni popravak i neće ugroziti jamstvo. Stražnja strane Nokije G22 izrađena je od 100% reciklirane plastike i dolazi s Androidom 12, a HMD Global obećava 2 ažuriranja OS-a i 3 godine sigurnosnih ažuriranja.

Nokia G22

Sa strane hardverskih specifikacija, Nokia G22 je još jedan običan pametni telefon iz HMD-a. 6,52-inčni zaslon HD rezolucije s brzinom osvježavanja od 90 Hz. Ispod haube nalazi se Unisoc T606 (dvije A75 jezgre i šest A55 jezgri) čipset s 4 GB RAM-a i 64/128 GB interne memorije. Na stražnjoj strani nalazi se glavna kamera od 50 MP, makro senzor od 2 MP i senzor dubine od 2 MP. Na prednjoj strani nalazi se selfie kamera od 8 MP. Baterija je kapaciteta 5050 mAh s podrškom za 20 W punjenje. Od ostalih specifikacija tu je Bluetooth 5.0, Wi-Fi 5, NFC, bočno postavljen skener otiska prsta i IP52 certifikat.

Nokia G22 alat za popravak

Prodaja Nokije G22 kreće 8. ožujka u većini europskih zemalja po preporučenoj cijeni od 179 eura. Cijene rezervnih dijelova: baterija košta 25 eura, zamjenski zaslon košta 30 eura, USB-C priključak za punjenje 20 eura. Alat se može kupiti za 5 eura.
pcchip.hr

91

Vezani članci

Back To Top
Search