Mtel i Eronet isključili signal Nove BH

mtel-i-eronet-iskljucili-signal-nove-bh

Televiziju Nova BH više neće moći da prate gledatelji kablovskih operatora M:tel (i preduzeća pod njihovom kontrolom Blicnet d.o.o, Telrad net d.o.o i Elta – kabel d.o.o.o) i Eronet.

Ovi kablovski operateri u Bosni i Hercegovini donijeli su odluku da ne produže saradnju sa televizijom Nova BH, što će uticati na distribuciju kanala uglavnom u Republici Srpskoj i Hercegovini.

Iz Nove BH u saopštenju za javnost su kazali da je ponuda za dalju saradnju ovim operatorima bila “fer i tržišna”.

– I pored pokušaja da u vrijeme novogodišnjih praznika još jednom dođemo do zajedničkog rješenja, M:tel i Eronet su se oglušili na naš dopis i isključili signal Nove BH televizije – saopšteno je iz televizije Nova BH.

Ova televizija je, pozivajući se na “bogatu programsku šemu”, u Ugovor o distribuciji kanala uvela taksu od 0,60 eura po korisniku “što je identična cijena koju Telekom Srbija, vlasnik M:tel-a potražuje od svakog korisnika u Srbiji za emitiranje televizije BN i Hayat TV van Bosne i Hercegovine, dok za prijenos Radio televizije Srbije traže 1,2 eura po korisniku, iako se ta televizija već finansira iz budžeta Republike Srbije”.

– Kako je standard industrije da za zemaljske televizije kablovski operateri plaćaju naknadu, kako u svijetu tako i u regiji, Bosna i Hercegovina ne može i ne smije biti iznimka u tome – stoji u saopštenju.

U Republici Srpskoj Nova BH ostaje dostupna i preko Total TV-a.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top