Ništa od Telemachovog preuzimanja tuzlanskog TX TV-a

nista-od-telemachovog-preuzimanja-tuzlanskog-tx-tv-a

Iz kompanije TX TV oglasili su se nakon što je u medijima objavljena informacija da Telemach želi preuzeti ovo preduzeće.

Podsjetimo da su mediji o tome izvijestili nakon što je Konurencijsko vijeće BiH objavilo da je zaprilimilo prijavu koncentracije kojom firma Telemach namjerava steći kontrolu nad firmom TX TV.

Konkurencijsko vijeće ovu informaciju je objavilo 16. novembra, a prijava je stigla još u septembru.

No, očito je došlo do promjene planova, jer iz kompanije TX TV sada tvrde da akvizicija neće biti izvršena. Zanimljivo je da se iz kompanije TX TV oglašavaju tek sedam dana nakon što je vijest objavljena u gotovo svim medijima u BiH.

– Postavili smo vrlo jasan i ambiciozan plan razvoja za sljedeće tri godine i onda zašto bi se prodavali?! Iznenađuje me informacija u medijima koja govori da prodajemo firmu, a Sabahudin (Sabahudin Bešić, suvlasnik firme op.a.) i ja da o tome nemamo pojma. Javnosti je poznato da smo prošle godine tražili strateškog partnera kojeg smo bili spremni pustiti u vlasničke odnose da bi sinergijom dobili veći potencijal i mogućnost razvoja. Razgovarali smo u tom pravcu sa većim operatorima u BiH, a i sa nekima iz inostranstva. Međutim, ni sa kim nismo dobili zajedničke vizije strateškog partnerstva i razvoja. Ti razgovori su zbog toga prošlost. Zato smo odlučili nastaviti samostalnim razvojem uz partnerstvo sa BH Telecomom i M:TEL-om koje se već izvodi i koje – što se nas tiče – namjeravamo produbiti – navodi direktor preduzeća Muhamed Tokača, izvijestio je Tuzlanski.ba.

Dodaje da je TXTV  spreman sljedećih godina u saradnji sa postojećim operatorima doprinijeti razvoju telekomunikacijskih mreža i usluga na nivou BiH.

– Spremni smo djelovati sinergijski sa svim operatorima u cilju što bolje i što ugodnije usluge za korisnike naših mreža. To je naša misija i vizija koju ćemo provoditi narednih godina. Oni koji nam ukažu povjerenje neće biti razočarani – zaključuje Tokača.

TX TV djeluje već 20 godina i jedan od vodećih kablovskih operatera na području Tuzlanskog kantona. U 2021. godini imao je poslovne prihode 8,9 miliona KM, a dobit 1,3 miliona KM. Zapošljavao je 60 radnika.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top