skip to Main Content
Nokia mijenja čuveni logo i ne planira više da proizvodi mobilne telefone
Prvi put u gotovo 60 godina, nekadašnji gigant mobilnih telefona Nokia mijenja svoj čuveni logo. Nedjelju dana pre početka kongresa Mobile World u Barseloni, kompanija nije predstavila samo novi logo, već i strategiju.
– Postojala je povezanost sa pametnim telefonima, a danas smo zapravo kompanija koja se bavi poslovnom tehnologijom – rekao je izvršni direktor Peka Lundmark u intervjuu za Rojters.
Nakon što je 2020. preuzeo, tada kompaniju u velikim finanijskim problemima, Lundmark je postavio strategiju u tri faze: resetovanje, ubrzanje i skala. Pošto je faza restovanja sada završena, Lundmark kaže da druga počinje.
Iako Nokia i dalje ima za cilj da povećava svoj posao pružaoca usluge, prodajući opremu telekomunikacionim kompanijama, njen glavni fokus je sada prodaja opreme drugim preduzećima.
– Prošle godine smo imali veoma dobar rast preduzeća od 21%, što je trenutno oko 8% naše prodaje, otprilike 2 mlrd EUR. Želimo da to što pre povećamo na dvocifrene brojke – rekao je on.
Vodeće tehnološke kompanije udružuju se inače sa proizvođačima telekomunikacione opreme kao što je Nokia kako bi kupcima prodavali privatne 5G mreže i opremu za automatizovane fabrike, uglavnom u proizvodnom sektoru.
80

Vezani članci

Nove rekordne brzine 5G mreže

Nove rekordne brzine 5G mreže

Ericsson i MediaTek rekli su da su postigli rekord brzine 5G veze za agregaciju nositelja (CA). Agregacija je provedena pomoću...

Back To Top
Search