skip to Main Content
Nokia uspješno demonstrirala 600G prijenos kroz 1008 km dugačku mrežu

Nokia se pohvalila uspješnim završetkom testiranja mreže s kompanijom TIM, pri čemu je koristila superkoherentnu optiku pete generacije PSE-Vs. Time se demonstrirao 600G prijenos preko 1008 kilometarske veze uživo u TIM-ovoj mreži u Italiji.

Ovo ispitivanje postavlja nove prekretnice u spektralnoj učinkovitosti preko mreže u realnom okruženju i omogućava TIM-u da dodatno poveća svoj kapacitet optičke mreže i podrži 400 Gigabit Ethernet (400GE) usluge u dugolinijskoj mreži.

Kroz testiranje se koristila TIM-ova postojeća mrežu na dugim razdaljinama, temeljena na Nokijinoj CDC-F ROADM arhitekturi i pokazala je sposobnost postizanja rekordnih brzina prijenosa od 600G po valnoj duljini koristeći superkoherentnu optiku PSE-V iz Nokije. Radeći s WDM kanalima od 100 GHz kako bi se maksimizirao kapacitet mreže, ovo ispitivanje postavlja rekord u smislu spektralne učinkovitosti od 6,0 ​​bita/sec/Hz na TIM-ovim strateškim dugolinijskim rutama.

“Oduševljeni smo suradnjom ​​s TIM-om kako bismo podržali kontinuiranu evoluciju kapaciteta njegove jezgre dugolinijske mreže. S uvođenjem PSE-Vs superkoherentnih mogućnosti, omogućavamo jednostavno povećanje našeg kompletnog 1830 portfelja”, navode iz Nokije pa dodaju:

“Omogućavamo spektralno učinkovit mrežni kapacitet u realnom okruženju na dugim razdaljinama, dok postavlja nove prekretnice za performanse koje se tiču dosega kapaciteta.”

Ispitivanje je provedeno na dugolinijskoj ruti koja povezuje TIM-ovu mrežu uživo mješovitih SMF/LEAF vlakana, koja se proteže po cijeloj Italiji, koristeći Nokijin 1830 PSI-M kompaktni modularni disagregirani transportni sustav.

Nokia i TIM pritom su pokazali performanse bez grešaka pri 600 Gb/s na 1008 kilometara veze od Torina do Rima, koja se sastoji od 18 raspona optike i kroz pet ROADM čvorova. Kao što je uspješno izvedeno i testiranje od 400 Gb/s na 2140 kilometara veze od Torina do Catanije, koja se sastoji od 37 raspona optike i 12 ROADM čvorova.

35

Vezani članci

Nove rekordne brzine 5G mreže

Nove rekordne brzine 5G mreže

Ericsson i MediaTek rekli su da su postigli rekord brzine 5G veze za agregaciju nositelja (CA). Agregacija je provedena pomoću...

Back To Top
Search