Nokia uspješno demonstrirala 600G prijenos kroz 1008 km dugačku mrežu

Nokia se pohvalila uspješnim završetkom testiranja mreže s kompanijom TIM, pri čemu je koristila superkoherentnu optiku pete generacije PSE-Vs. Time se demonstrirao 600G prijenos preko 1008 kilometarske veze uživo u TIM-ovoj mreži u Italiji.

Ovo ispitivanje postavlja nove prekretnice u spektralnoj učinkovitosti preko mreže u realnom okruženju i omogućava TIM-u da dodatno poveća svoj kapacitet optičke mreže i podrži 400 Gigabit Ethernet (400GE) usluge u dugolinijskoj mreži.

Kroz testiranje se koristila TIM-ova postojeća mrežu na dugim razdaljinama, temeljena na Nokijinoj CDC-F ROADM arhitekturi i pokazala je sposobnost postizanja rekordnih brzina prijenosa od 600G po valnoj duljini koristeći superkoherentnu optiku PSE-V iz Nokije. Radeći s WDM kanalima od 100 GHz kako bi se maksimizirao kapacitet mreže, ovo ispitivanje postavlja rekord u smislu spektralne učinkovitosti od 6,0 ​​bita/sec/Hz na TIM-ovim strateškim dugolinijskim rutama.

“Oduševljeni smo suradnjom ​​s TIM-om kako bismo podržali kontinuiranu evoluciju kapaciteta njegove jezgre dugolinijske mreže. S uvođenjem PSE-Vs superkoherentnih mogućnosti, omogućavamo jednostavno povećanje našeg kompletnog 1830 portfelja”, navode iz Nokije pa dodaju:

“Omogućavamo spektralno učinkovit mrežni kapacitet u realnom okruženju na dugim razdaljinama, dok postavlja nove prekretnice za performanse koje se tiču dosega kapaciteta.”

Ispitivanje je provedeno na dugolinijskoj ruti koja povezuje TIM-ovu mrežu uživo mješovitih SMF/LEAF vlakana, koja se proteže po cijeloj Italiji, koristeći Nokijin 1830 PSI-M kompaktni modularni disagregirani transportni sustav.

Nokia i TIM pritom su pokazali performanse bez grešaka pri 600 Gb/s na 1008 kilometara veze od Torina do Rima, koja se sastoji od 18 raspona optike i kroz pet ROADM čvorova. Kao što je uspješno izvedeno i testiranje od 400 Gb/s na 2140 kilometara veze od Torina do Catanije, koja se sastoji od 37 raspona optike i 12 ROADM čvorova.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top