NOVA i AUB nastavljaju zajedničku inicijativu za obezbjeđivanje pune stipendije za socijalne preduzetnike

nova-i-aub-nastavljaju-zajednicku-inicijativu-za-obezbjedivanje-pune-stipendije-za-socijalne-preduzetnike

NOVA iz Bugarske i Američki univerzitet u Bugarskoj (AUB) nastavljaju zajedničku inicijativu za podršku socijalnom preduzetništvu u zemlji. Drugu godinu zaredom obezbediće NOVA EMBA stipendiju, koja pokriva 100% školarine za Izvršni MBA program univerziteta. Nagrada će biti dodeljena nakon posebnog konkursa na kojem budući, odnosno sadašnji preduzetnici brane projekat koji rešava značajan društveni problem u Bugarskoj.

Potencijalni kandidati za stipendiјu na Eketsutive MBA kursu na AUB mogu podneti svoјe priјave od 24. maja do 15. septembra 2024. godine. Pobednik će biti proglašen u Oktobar, poklopivši se sa formalnom ceremonijom dodjele nagrada koja se održava tokom posvećenog događaja.

“Prva stipendija je činjenica. Osvojio ga je Boyan Nedyalkov za svoj projekt o besplatnom skriningu za otkrivanje ozbiljnih bolesti na vrijeme. Srećni smo što stipendija daje priznanje i ohrabrenje budućim i sadašnjim preduzetnicima da rade na rešavanju važnog društvenog problema u bugarskom društvu. Verujemo da naš zajednički poduhvat ima moć da se menja i inspiriše. Zahvaljujemo se Američkom univerzitetu u Bugarskoj na divnoj saradnji. NOVA je ponosna što nastavlja inicijativu ove godine”, rekla je glavna operativna direktorica Nove Broadcasting Group Krasimira Vassileva Hadzhiyska.

“Bio sam prijatno iznenađen i istinski impresioniran željom, strašću i visokim nivoom fakulteta tokom mog prvog semestra. To je, zauzvrat, u kombinaciji sa ambicijama kolega u grupi, doprinelo visokom nivou učenja. Ono što sam naučio, ne samo u smislu činjeničnog znanja već i u smislu filozofije mišljenja, značajno je doprinijelo mom profesionalnom razvoju. Sada vidim više razumevanje koncepata koji su me u prošlosti profesionalno ometali. Ovo takođe doprinosi većem samopouzdanju pri donošenju odluka i komunikaciji sa kolegama i partnerima. Verujem da će drugi semestar dodatno doprineti ne samo mom profesionalnom već i ličnom razvoju”, rekao je prvi stipendista Bojan Neđalkov, koji već studira na EMBA programu na AUB-u.

“Ideje predstavljene prošle godine bile su dobro artikulisane i realistične. Žiri je zaista bio impresioniran kvalitetom projekata i kandidatima koji su ih branili. Možda zvuči previše ambiciozno, ali naša osnovna misija je da se oslonimo na ljude koji su spremni da donesu inovacije, smelost i velikodušnost u rešavanje složenih izazova sa kojima se društvo suočava. S obzirom na visok nivo interesovanja i kvalitet projekata podnetih prošle godine, uvereni smo da će inicijativa biti uspešna u svom drugom izdanju”, rekao je prvi potpredsednik AUB-a za akademska pitanja dr J. Danijel Mininger, koji je bio gost Jutros na NOVA-inoj “Zdravo, Bugarska” Jutarnja predstava.

Kandidati za NOVA EMBA stipendiju moraju ispuniti opšte uslove za upis u EMBA program i treba da se prijave za stipendiju pored standardnog procesa prijave. Kandidate će ocjenjivati žiri koji će uključivati članove fakulteta iz predstavnika AUB-a i NOVA-e.

U tu svrhu, buduћi studenti moraјu pripremiti poslovni plan od 5.000 do 6.000 rechi koјi predstavlja njihovu preduzetnichku initsiјativu sa drushtvenim fokusom. Projekat treba da opiše završetak postojećeg posla ili početak novog posla koji rešava društveni problem.

Da bi se ispunili svi zahtevi, projekat mora da sadrži elemente kao što su društvena ili ekološka misija, inovacije, održivost, angažovanje zainteresovanih strana, merenje društvenog uticaja, finansijsko i operativno upravljanje, izvodljivost i kolaborativna partnerstva. Kandidati ћe biti u obavezi da dostave poslovni plan na potrebnom nivou detalja i, pored toga, da prilože profesionalni rezime i dokument koјi pokazuјe znanje engleskog јezika.

Zainteresovani potencijalni studenti mogu se prijaviti za stipendiju pre nego što budu primljeni u program, ali će je dobiti tek kada završe proces prijave i budu odobreni za prijem.

Tokom procesa prijave, žiri će pregledati sve prijave i odabrati pet finalista. Kandidati koji dođu do završne faze moraće da predstave svoje projekte uživo članovima žirija na 5. oktobar.

Projekti treba da se realizuju na: www.aubg.edu/NOVA-emba-scholarship

Pitanja se mogu odnositi na EMBAscholarships@aubg.edu

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top