Satelitska komunikacija stiže i na Pixele. Na potezu su ostali proizvođači

Nakon što je Apple predstavio satelitsku povezivost u iPhoneu, mahom su reagirali kineski proizvođači, uvodeći sličnu funkcionalnost u svoje uređaje. Štoviše, oni omogućuju dvosmjernu komunikaciju putem satelita, što kod iPhonea nije slučaj.

Kako je ova usluga na iPhoneu zaživjela a samo u SAD-u i još nekoliko većih zemalja, tako je i ona kineskih proizvođača ostala ekskluzivna za kinesko tržište, u suradnji s tamošnjim zemaljskim i satelitskim operaterima.

Međutim, priča ovdje ne završava, jer je upravo procurila vijest da i Google planira uvesti sličan servis na svojim Pixel uređajima sljedeće generacije, a kao dokaz ovoj tezi pojavili su se i screenshotovi rane verzije Androida 15, odnosno sučelja budućih Pixel uređaja, koji prikazuju izbornik zadužen za postavke vezane uz satelitsku komunikaciju.

Iz priloženih slika možemo vidjeti da se radi o SOS podršci koja sadrži opcije slanja poruka, ali i upućivanja poziva, iz čega proizlazi da se adi o dvosmjernoj komunikaciji.

Iako za Pixele već znamo da su im dostupnost i podrška ograničenog karaktera, ova vijest je zapravo odlična za sve ostale korisnike Androida. Ukoliko se ova glasina pokaže autentičnom, logično je očekivati da je Google barem softverski, osigurao satelitsku komunikaciju na razini operativnog sustava. Iz ovoga proizlazi da je zapravo stvorio svojevrstan temelj da i ostali proizvođači u svojim budućim uređajima mogu računati na Googleovu podršku. Hoće li i u kojem roku reagirati, vidjet ćemo.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top