SpaceX uvodi ‘premium’ Starlink satelitski internet za 500 dolara mjesečno

SpaceX je tiho uveo novi, moćniji “premium” nivo svoje satelitske internet usluge Starlink koja je ciljana na poslovne i poslovne korisnike.

Novi proizvod, koji je dodat na web stranicu kompanije u utorak navečer, košta pet puta više od standardne usluge usmjerene na potrošače. Starlink Premium zahtijeva povraćaj depozita od 500 USD, naknadu od 2.500 USD za antenu i ruter, a usluga košta 500 USD mjesečno.

Standardna usluga Starlink , koja je pokrenuta u oktobru 2020., ima depozit od 99 dolara koji se vraća, hardversku naknadu od 499 dolara, a usluga košta 99 dolara mjesečno.

Kompanija Elona Muska reklamira poboljšani hardver, veće brzine servisa i prioritetnu podršku u svojoj ponudi potencijalnim premium kupcima.

“Starlink Premium ima više nego dvostruko veće mogućnosti antene od Starlinka, isporučujući brže internetske brzine i veću propusnost za korisnike najveće potražnje, uključujući preduzeća”, navodi se na web stranici SpaceX-a.

Prve premium isporuke počet će u drugom tromjesečju, dodaje se na web stranici Starlink-a.

Starlink Premium također nudi fleksibilnost “neograničenih lokacija usluga”. Za razliku od standardnog proizvoda, koji garantuje uslugu samo na određenoj adresi usluge, SpaceX kaže da se Starlink Premium može povezati s bilo kojeg mjesta.

“Naručite onoliko Starlinkova koliko je potrebno i upravljajte svim svojim lokacijama usluga, bez obzira koliko udaljene, s jednog naloga”, rekao je SpaceX.

Korisnici Starlink Premiuma mogu očekivati ​​brzine preuzimanja od 150 megabita u sekundi do 500 megabita u sekundi, sa kašnjenjem između 20 milisekundi do 40 milisekundi, saopštila je kompanija. Za potrebe poređenja, standardna usluga oglašava brzine između 100 megabita u sekundi i 200 megabita u sekundi, kao i manji raspon kašnjenja.

Osim toga, SpaceX je rekao da je Premium satelitska antena “dizajnirana za poboljšane performanse u ekstremnim vremenskim uvjetima”, iako web stranica nije ponudila dodatne detalje. Standardni Starlink proizvod ima “funkciju topljenja snijega” za uklanjanje snijega i leda.

SpaceX nastavlja oglašavati neograničeno korištenje usluge, govoreći da “u ovom trenutku nema ograničenja podataka”.

Standardni proizvod kompanije od januara ima više od 145.000 korisnika u 25 zemalja širom svijeta , sa skoro 1.900 satelita u orbiti.

cnbc.com

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top