Swisscom nudi 8 milijardi eura za kupnju Vodafona u Italiji

Swisscom je ušao u ekskluzivne pregovore o kupnji Vodafona u Italiji. Posao u gotovom novcu procijenjen je na 8 milijardi eura i dio je plana da se spoji s Fastwebom, njegovom podružnicom u zemlji.

Predloženi dogovor uslijedio je nakon što je Vodafone u siječnju odbacio pokušaj Iliad grupe da osnuje zajedničko ulaganje koje bi objedinilo poslovanje kompanija u zemlji. Planirano spajanje Vodafone Italia i Fastweb rezultirat će drugim najvećim fiksnim širokopojasnim operaterom u Italiji iza TIM-a.

Swisscom je objasnio da će ugovor spojiti komplementarne mobilne i fiksne infrastrukture, kompetencije i sposobnosti kako bi se stvorio vodeći konvergentni izazov. Vodafone je izjavio da je opsežno surađivao s nekoliko strana kako bi istražio tržišnu konsolidaciju u Italiji, ali vjeruje da je predloženi ugovor sa Swisscomom pružio najbolju kombinaciju stvaranja vrijednosti, gotovinskih prihoda unaprijed i sigurnosti transakcije za svoje dioničare.

ictbusiness.info

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top