skip to Main Content
Telekom Srbija izgubio sudski spor

Prvostepeni sud u Beogradu odbio je višemilionski zahtev Telekoma Srbije za naknadu štete zbog navodne nelojalne tržišne konkurencije koji je Telekom pokrenuo protiv Junajted grupe i njenih zavisnih preduzeća SBB, N1 TV i nova.rs.

Kako prenosi TV N1, pozivajući se na saopštenje United grupe, ovom odlukom Privrednog suda Telekom Srbija sprečava da pokuša da utiče na uređivačku politiku nezavisnih medija N1 i nova.rs i odbija zahtev za prestanak izveštavanja o aktivnostima države. -u vlasništvu kompanije Telekom, što bi građanima otežalo pristup javnim informacijama

Dodaje se da je Telekom Srbija na sudu tražio odštetu od 80 miliona evra, navodeći da su nezavisni mediji N1 i nova.rs objavili lažne informacije i prekršili kodeks za štampu kada su izveštavali o telekomu.

U saopštenju se dalje navodi da je povod za tužbu nezadovoljstvo Telekoma Srbije medijskim izveštajima N1 i nova.rs od juna do avgusta 2020. godine koji se odnose na studiju isplativosti kupovine desetak kablovskih operatera u Srbiji u 2018. godini i 2019, preuzeo Telekom Srbija; tekst bivše članice Jelisavete Vasili? Savet za borbu protiv korupcije o načinu rada Telekoma Srbija; i izveštavanje o opravdanosti pojedinih poslovnih poteza, poput kupovine sportskih prava, ukupne profitabilnosti Telekoma Srbija i transparentnosti poslovanja.

U saopštenju Junajted grupe zaključuje se da će Telekom Srbija, ukoliko bude potvrđena presuda drugostepenog suda, platiti najmanje 25.000 evra sudskih troškova zbog neosnovane tužbe, čime će se novac građana Srbije rasipati zbog neopravdanih napada na medije.

34

Vezani članci

Nove rekordne brzine 5G mreže

Nove rekordne brzine 5G mreže

Ericsson i MediaTek rekli su da su postigli rekord brzine 5G veze za agregaciju nositelja (CA). Agregacija je provedena pomoću...

Back To Top
Search