skip to Main Content
Telekom Srbija u 2021. sa 100 miliona profita

Prema rečima njenog generalnog direktora Vladimira Lučića, Telekom Srbija je 2021. godine ostvario profit od više od 100 miliona evra.

On je u razgovoru za Tanjug, a citira Capital , dodao da je to duplo veći iznos u prethodnoj godini i da je kompanija na putu da u 2026. godini ostvari profit veći od 400 miliona evra. Lučić je rekao i da će Telekom Srbija početi da finansira prvi početak. -povećanja iz svog fonda u prva tri mjeseca ove godine.

Nakon dodjele frekvencija, ove godine će početi i sa uvođenjem 5G usluga. Nadalje, planira proširiti svoje aktivnosti na Švicarsku i Njemačku i još više ulagati u produkciju i internacionalizaciju domaćih filmova i serija.

Lučić je pored toga istakao da je Telekom Srbija u 2021. godini potpisao tri važna ugovora, i to sa Vodafonom, Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Premijer ligom.

U međuvremenu, Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije, rekla je Tanjugu da će aukcija za 5G frekvencije biti održana u prvoj polovini ove godine. Ona je dodala da bi to moglo da prikupi oko 150 miliona evra za srpsku državu.

62

Vezani članci

Back To Top
Search