United Group završila akviziciju Bulsatcoma

United Group je završio kupovinu bugarske DTH satelitske platforme i provajdera širokopojasnog interneta Bulsatcom.

Prošle sedmice, kupovina je dobila odobrenje od bugarskog tijela za zaštitu konkurencije, uprkos namjeri bivšeg bugarskog premijera Kirila Petkova koji je sugerirao da bi svako odobrenje transakcije od strane bugarske Komisije za zaštitu konkurencije (CPC) moglo štetiti konkurenciji u sektoru.

United Group sa sjedištem u Holandiji saopćila je da je transakcija dio dugoročne strategije za proširenje i jačanje prisustva na tržištu u regiji i pokretanje inovacija za digitalno, povezano društvo.

„Veoma smo zadovoljni završetkom akvizicije Bulsatcoma“, rekla je Viktorija Boklag, izvršna direktorka United Grupe. „Ovaj korak će nam omogućiti da podstaknemo dalji rast na ovom važnom tržištu i omogućiti ubrzanje inovacija u regionu. Ova akvizicija dopunjuje naš portfelj i donosi jasne prednosti postojećim i budućim kupcima u Bugarskoj.”

Nikolay Andreev, izvršni direktor Vivacoma i Bulsatcoma, dodao je: „Uspješno zatvaranje akvizicije Bulsatcoma dobra je vijest za potrošače na veoma fragmentiranom tržištu kao što je slučaj u Bugarskoj. Bićemo u mogućnosti da značajno unapredimo kvalitet TV usluge za Bulsatcom korisnike. To im znači više HD kanala i pristup preko 30.000 naslova u videoteci EON-a, vodeće TV platforme u jugoistočnoj Evropi. To će također značajno povećati kvalitet njihove internetske usluge koje nude u smislu brzine preuzimanja i upload-a.”

United Grupa je ušla na bugarsko tržište 2020. godine akvizicijom Vivacoma. United je razvio najveću 5G mrežu u zemlji i lansirao prvu 10GIGA optičku mrežu. United Group je bugarskim potrošačima također omogućila prve 5G neograničene tarifne planove i pristup nagrađivanoj EON TV platformi.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top