United Grupi odobreno preuzimanje grčkog Forthneta

united-grupi-odobreno-preuzimanje-grckog-forthneta

United Grupa dobila je odobrenje Evropske komisije, shodno pravilima Evropske unije o zaštiti konkurencije, za kupovinu Forthneta, grčke telekomunikacijske kompanije. Prije okončanja procesa kupovine očekuje se i odluka Grčke komisije za telekomunikacije i poštu.

U okviru United Grupe u Bosni i Hercegovini posluju telekomunikacijski operater Telemach, i njegovi servisi EON i Total TV, televizija i portal N1 kao i Nova BiH i Sport Klub.

Poslije akvizicije Forthneta Grupa će imati više od 10 miliona korisnika i 11 hiljada zaposlenih, a ukupni godišnji prihodi preći će 1,7 milijardi eura.

Ovo je treća po redu velika akvizicija United Grupe, od kada je investicioni fond BC Partners preuzeo većinsko vlasništvo u martu 2019. United Grupa sa velikim poslovnim planovima ulazi i na grčko tržište samo nekoliko nedjelja poslije kupovine Vivacoma, vodeće telekomunikacijske kompanije u Bugarskoj i Tele2 u Hrvatskoj početkom godine.

Forthnet je jedan od vodećih provajdera usluga kućne zabave i komunikacija u Grčkoj – televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije. Zapošljava oko 1.000 ljudi i pruža usluge za gotovo 700.000 korisnika i 40.000 kompanija, sa prihodom od 260 miliona eura.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top