skip to Main Content
United Media odgovara na kritike srpskih vlasti

United Media je odgovorila na napade srpskih vlasti rekavši da je platila 100 miliona evra poreza u poslednje dve godine i da je jedan od najvećih doprinosioca budžetu zemlje.

U saopštenju koje je objavila televizija N1, koja je kao i United Media deo United grupe, dodaje se: „United Media je neprijatno iznenađena reakcijom pojedinih predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti koji su, komentarišući činjenicu da je Dragan Šolak postao vlasnik (prvoligaškog kluba) Sautemptona, izneo brojne neistine o poslovanju kompanije, jednog od najvećih stranih investitora u zemlji”.

U nastavku se nastavlja: „Vlada na čelu sa premijerkom Anom Brnabić je odmah po objavljivanju informacije da je osnivač Junajted grupe preuzeo 80% vlasništva nad klubom Premijer lige, pokrenula sramnu kampanju protiv njega i kompanije, obmanjujući javnost iznošenje niza netačnih informacija”.

U saopštenju se navodi i da su „članovi United grupe u poslednjih 10 godina u Srbiju uložili 850 miliona evra, što kompaniju svrstava u red najvećih stranih investitora.

„Uprkos tome, naše kompanije su kontinuirano na meti napada Vlade Srbije, koja na sve načine pokušava da zaustavi razvoj operatera i ugasi nezavisne medije“.

United Media je takođe saopštila da „umesto da pričaju o našim poslovima, vladini zvaničnici mogu javno da odgovore zašto je čak 600 miliona evra građana Srbije (novac) dato (Telekomu Srbija) da otkupi prava prenosa Premijer lige po ceni nekoliko puta veći od najrazvijenijih zemalja svijeta.

“Također, kada govore o kršenju zakona, podsjetimo ih da je zakonska obaveza da država napusti vlasništvo nad medijima i da ne otvara nove kanale, te da država mora biti garant medijskih sloboda. Takođe, država treba da obezbijedi jednak tretman svih stranih investitora, a ne da najveće protjeruje iz zemlje, smatrajući ih nepodobnima, dok, s druge strane, svjesno „škilji“ na određena kršenja osnovnih ljudskih prava”.

Kako su ranije objavile < em>Broadband TV News , ranije ove sedmice Dragan Šolak, osnivač i predsjednik savjetodavnog odbora United Groupa, preko londonske investicione firme Sport Republic stekao je kontrolni paket dionica premijerligaškog kluba Sautempton.

21

Vezani članci

Back To Top
Search